De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Regiodinsdag, 5 maart 2013

Ook de Friese huren gaan waarschijnlijk omhoog
Leeuwarden | Woningcorporaties in Fryslân kunnen er nauwelijks aan ontkomen om de huren inkomensafhankelijk te maken. Deze huurverhoging is nodig om de financiën van de corporaties op orde te houden.
,,Wij hebben formeel nog geen besluit genomen, maar we hebben helaas weinig keus”, aldus Hotze Mellema, adviseur strategie en beleid bij woningcorporatie Thús Wonen. ,,We krijgen nu eenmaal een gepeperde rekening vanuit Den Haag en die moeten we ergens van betalen.”
Uit onderzoek van de NOS blijkt dat landelijk gezien ruim 75 procent van de woningcorporaties de inkomensafhankelijke huurverhoging doorvoert. Afhankelijk van het inkomen stijgt de huur dan met 4 tot 6,5 procent. Tot nu toe was de jaarlijkse huurverhoging gelijk aan de inflatie (1,5 tot 2,5 procent).
Ook woningcorporatie Wonen Noordwest Friesland moet het officiële besluit nog nemen, maar zal de huurverhoging wel doorvoeren, verwacht manager klantenmarkt Bert Sietsma. ,,De vraag is alleen of we het geheel of slechts gedeeltelijk doen en hoe we dat dan precies gaan organiseren. Maar veel corporaties kunnen ook niet anders.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties