De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportmaandag, 14 januari 2013

Friesland Flyers wint zonder problemen zespuntenduel
Amsterdam | Friesland Flyers heeft zaterdagavond probleemloos het zespuntenduel tegen Amsterdam G’s met 0-7 gewonnen. Het duel leverde de ploeg van trainer/coach Chris Eimers naast de drie reguliere punten nog eens drie punten op vanwege het eerder dit seizoen gestaakte duel in de hoofdstad. Er kon destijds vanwege een wak in het ijs niet verder worden gespeeld. De ijshockeybond (NIJB) had besloten om de ploeg die zaterdag won ook de punten van het gestaakte duel toe te wijzen.
Doelman Martijn Oosterwijk hield in Amsterdam voor de zesde keer dit seizoen de nul; een zogenaamde shut out. Daarmee lijkt de formatie van Eimers, met nog elf duels te gaan in de reguliere competitie, verzekerd van de derde plaats. Eaters Geleen liep vrijdag in de uitwedstrijd tegen HYC Herentals tegen een nederlaag aan (5-2), waardoor het verschil tussen beide ploegen opliep tot zestien punten. Die marge moet genoeg zijn om het in de playoffs op te nemen tegen de nummer twee van de ranglijst.
Amsterdam miste zaterdag een groot aantal spelers, waardoor zelfs de 55-jarige coach Ron Berteling - die veertig jar eerdere debuteerde in de eredivisie - genoodzaakt was de schaatsen weer onder te binden. Dat gold ook voor zijn assistent Alexander Schaafsma, oud-speler van Flyers. De ploeg van Eimers begon sterk aan het duel en had in een kwartier een gaatje geslagen (0-3) door treffers van Terjohins, Demelinne en Martens. In de tweede periode waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd, waarbij Berteling een goede kans kreeg maar zijn meerdere moest erkennen in Oosterwijk.
In de derde periode pakte Flyers al na tien seconden de scorende draad weer op door een powerplaygoal van Sander Dijkstra. Via Krelove en Demelinne bouwde Heerenveen vervolgens de score uit naar 0-6 en met de ‘oude’ Berteling op de strafbank sloeg Flyers voor de vierde keer in overtalsituatie toe via een treffer van Pollastrone. Overmorgen ontvangt de ploeg van Eimers in eigen hal tegen bekerwinnaar Tilburg, de huidige nummer twee en mogelijk de tegenstander in de halve finales van de playoffs.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties