De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportmaandag, 14 januari 2013

LDODK komt tegen TOP in slotfase met gelijkspel goed weg
Gorredijk | De korfballers van LDODK kwamen zaterdagavond bij de hervatting van de competitie in de Korfbal League tegen TOP met de schrik vrij. In sporthal Kortezwaag pikte de formatie van Jan Sjoerd Pool in de slotfase nog een onverwacht puntje mee (22-22). De opluchting was na afloop van de gezichten te lezen en ook bij Pool viel er na het gelijkspel een loden last van zijn schouders. ,,Het is een gewonnen punt en daar zijn we heel blij mee.”
Het duel had in de laatste seconden ook nog geheel tegen het wedstrijdbeeld in de kant van de thuisclub op kunnen vallen. Maar de buzzerbeater was topscorer Erwin Zwart niet gegund. Het was echter een wonder dat LDODK er alsnog in slaagde zich in die positie te manoeuvreren, want behoudens de eerste tien minuten van het duel liep de formatie van Pool achter de feiten aan. En achter hekkensluiter TOP, dat dit seizoen onder haar stand leeft. De ploeg van Hans Heemskerk leek in Gorredijk op weg naar een broodnodige zege, maar kwam in Fryslân van een koude kermis thuis.
Het hele verhaal lezen? Koop de papieren editie van vandaag of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties