De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiomaandag, 31 december 2012

Veel overlast door vuurwerk in Fryslân
Drachten | De politie heeft afgelopen weekend op veel plaatsen in Fryslân mensen aangehouden die illegaal vuurwerk afstaken. Op verschillende plekken richtte vuurwerk materiële schade aan.
De grootste schade werd gistermorgen aangericht in een flat aan de Tjaarda in Drachten. Een grote vuurpijl werd buiten de flat afgeschoten en kwam via een ruitje terecht in een meterkast op de zevende verdieping. Door de ontploffing sneuvelden enkele ruiten. Ook raakten de intercom en een deur zwaar beschadigd. De bewoners bleven ongedeerd.
In de Fruitstraat in Leeuwarden raakten enkele brievenbussen bij een flatgebouw ernstig beschadigd doordat ze met zwaar vuurwerk waren opgeblazen. De bewoners van de flat hebben aangifte gedaan.
In Burgum werd een 21-jarige man zaterdagavond aangehouden nadat hij vanuit zijn voordeur zwaar vuurwerk op straat gooide. Agenten betrapten de man en namen in zijn woning 120 nitraatbommen in beslag.
Ook in Kollumerzwaag nam de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag. Dat gebeurde bij een 24-jarige man die op de Ljurkstrjitte in De Westereen werd betrapt bij het afschieten van een nitraalbom. Daarvan had hij er drie druks bij zich. Thuis in Kollumerzwaag bleek de man nog eens 73 nitraatbommen op voorraad te hebben. Het vuurwerk is in beslag genomen, de eigenaar kreeg een proces-verbaal.
Op diverse andere plaatsen in de provincie hield de politie jongeren aan die illegaal vuurwerk afstaken. Een aantal van hen kreeg een Halt-traject aangeboden, meestal een leer- of werkstraf.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties