De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Harkemase Boys beloont zichzelf eindelijk met drie punten

Harkema - Harkemase Boys heeft ten langen leste de eerste competitiezege binnen. De ploeg was in het duel met subtopper Flevo Boys zoals wel vaker de betere op sportpark De Bosk, maar maakten nu ook kansen af: 4-1.

Sido Scholten
,,Misschien dat het geluk eindelijk eens onze kant op valt’’, klonk het hoopvol vanaf de tribune op De Bosk na de vroege openingstreffer van Harkemase Boys-verdediger Reinder Slager tegen Flevo Boys. Hij zag de bal in het zestienmetergebied voor zich op stuiten, na een vrije trap van Harvey Bischop, en bedacht zich geen moment. Zijn halve omhaal viel via de rug van een tegenstander achter keeper Hessel Altenburg: 1-0. ,,Je moet soms een gelukje hebben’’, bevestigde Slager, die lang kwakkelde met een dubbele liesbreuk. ,,Dit is lekker, zeker omdat daarvoor mijn kopbal van de lijn werd gehaald. Ik scoor misschien een keer per jaar. Nu hielp mijn goal de ploeg in het zadel.’’
Dat was zeker het geval, want na de 1-0 overrompelde Harkemase Boys de bezoekers uit Emmeloord met prima voetbal. Een snelle combinatie voorin over verschillende schijven leidde tot een prachtige tweede treffer, maar de goal van Johnsen Bacuna werd geannuleerd wegens buitenspel. Spelmaker Raymond Bolt moest vlak daarna alsnog voor 2-0 zorgen, maar vrij voor het doel schoot hij naast. Bijna kreeg Harkemase Boys, zoals zo vaak dit seizoen, de rekening gepresenteerd voor het niet benutten van de kansen, maar een kopbal van spits Aran Nijboer van Flevo Boys werd goed gepakt door doelman Jacob de Vries.
,,Door de resultaten ben ik als coach psychologisch heel erg bezig met het feit dat het 1-0 is en vooral moet blijven’’, verklaarde trainer Willem Brouwer, die tot zijn genoegen constateerde dat de gelijkmaker uitbleef voor de gasten, die hij de afgelopen vier jaar trainde.
De tweede Harkemase goal viel op slag van rust: Bacuna wist met zijn snelheid weer eens aan de aandacht van de Flevo Boys-defensie te ontsnappen. Keeper Altenburg kon de inzet van de vleugelaanvaller nog keren, maar was kansloos op de rebound van Bolt. ,,De trainer kent Flevo Boys natuurlijk en wist dat hun kracht voorin lag’’, sprak Slager. ,,Daar moeten wij het ook halen.’’
Dat bleef zo na de pauze, al leek Harkemase Boys te twijfelen tussen consolidatie van de score of het uitbouwen ervan. Dat laatste had in een eerder stadium zeker gekund.
Zo had Bacuna halverwege de tweede helft opnieuw vrije doortocht richting Altenburg, maar de goalie stond wederom zijn mannetje. Klaas Schotanus zag een fraaie lob op het dak van het Emmeloorder doel belanden, Bolt vond vanaf randje zestien weer Altenburg op zijn weg.
Dat was allemaal niet rampzalig, totdat Flevo Boys-middenvelder Jarno van der Wal net iets te veel ruimte kreeg en de bal achter keeper De Vries plaatste (2-1). ,,Toen die goal viel, dacht ik: het moet niet weer misgaan. We hadden opnieuw zoveel kansen gemist’’, constateerde Brouwer, die echter nog geen minuut hoefde te wachten op verlossing van die angstige gedachte.
Bischop bediende met een prima voorzet kompaan Bacuna, die de bal heel behendig over Altenburg heen wipte: 3-1. Invaller Heine Uuldriks voorzag de eerste seizoenszege van nog wat extra glans door twee minuten voor tijd de 4-1 tegen de touwen te rammen.
,,De drempel van de eerste overwinning werd steeds hoger. Hoe langer het duurt, hoe meer je tegen jezelf gaat voetballen’’, oordeelde Brouwer. ,,Ik vond ons vandaag voetballend minder dan in de wedstrijden tegen ONS Sneek, WHC en Sparta Nijkerk. Verschil is dat we nu de goals wel maakten. Dat heb ik toch liever.’’
Harkemase Boys is door de overwinning voorlopig hekkensluiter af. ,,Dit was een teamprestatie, waarbij we weinig hebben weggegeven en toonden dat we voor niemand bang hoeven te zijn’’, aldus Slager. ,,Maar’’, zo waarschuwde hij. ,,Je bent er nog niet natuurlijk. Voor ’t gevoel is dit wel heel fijn. Je moet realistisch blijven: we staan nog niet op de plek waar we willen staan. We moeten naar boven blijven kijken en de mentaliteit en scherpte van vandaag vasthouden.’’
Ook Brouwer waakte voor al te veel optimisme na de eerste driepunter van het seizoen. ,,De opluchting bij de jongens is groot. Het hek is van de dam, maar dit is nog maar het begin. Als je volgende week weer verliest, dan heb je hier niets aan. Maar die drempel, daar zijn we overheen.’’
Harkemase Boys - Flevo Boys 4-1 (2-0). 10. Reinder Slager 1-0, 45. Raymond Bolt 2-0, 84. Jarno van der Wal 2-1, 85. Johnsen Bacuna 3-1, 88. Heine Uuldriks 4-1. Scheidsrechter: G. J. Bakker (Hurdegaryp). Gele kaarten: Reinder Slager, Harvey Bischop (Harkemase Boys) en Pieter Westra (Flevo Boys).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties