De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportmaandag, 29 oktober 2012

ONS en Sneek Wit Zwart houden het onder de tien
Het Sneker amateurvoetbal wacht deze week twee mooie avonden in de derde ronde van de KNVB-beker. Ajax gaat woensdag op bezoek bij ONS Sneek en stadsgenoot Sneek Wit Zwart ontvangt AZ. Friese amateurclubs kwamen eerder uit tegen een profclub. Wat verwachten we ervan?
Wieb Rodenhuis, oud-trainer van Harkemase Boys:
,,Vorig seizoen met Harkemase Boys hebben we van Willem II gewonnen, waardoor we tegen sc Heerenveen mochten spelen. Zulke momenten koester je als speler en trainer. Het is prachtig om mee te maken. Je krijgt alle aandacht in de media en er moet een heel draaiboek worden gemaakt. Financieel is het voor amateurclubs ook aantrekkelijk. Zo’n affiche maak je eens in de zoveel jaar mee. Normaal gesproken heb je tegen Ajax en AZ geen kans, maar ik zie ze beide niet de ‘tien’ halen. Ik ben benieuwd naar wat Sandor van der Heide tegen Ajax kan inbrengen. Hij is onvoorspelbaar.”
Gerrie Schouwenaar, trainer van SC Joure:
,,Drie jaar geleden verloren we met Joure tegen FC Twente met 0-8. Als ze het even laten lopen, moet je toeslaan. Zulke spelers zijn sneller, technischer en als ze vol gas geven, is het een kansloze missie. Ik zeg altijd dat je nog eerder de staatsloterij wint. Je moet tegen deze ploegen niet de illusie hebben om te winnen. Maar je meten met de Nederlandse top is ook een uitdaging. Ik heb destijds tegen mijn spelers gezegd dat ze vooral moeten gaan genieten in zo’n ambiance. Kansloos ben je natuurlijk nooit.”
Reinder Slager, verdediger van Harkemase Boys:
,,Wij speelden drie jaar geleden tegen Feyenoord. Dat is heel speciaal als amateurspeler. Op zich is het een gewone wedstrijd, maar dan zie je die entourage naast het veld. Ik was wel zenuwachtig, ook vorig jaar tegen sc Heerenveen in de beker, maar je speelt wel vrijuit. Je moet het duel ingaan alsof je hem toch al verloren hebt. Gewoon lekker voetballen. Ajax en AZ zijn té groot om een misstap in Sneek te begaan. Ik denk dat ONS wel wat gewend is met spelers die ervaring hebben bij profclubs. Bij Sneek Wit Zwart is dat anders. Zij zijn jonger en moeten vooral plezier hebben tijdens de wedstrijd.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties