De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportmaandag, 29 oktober 2012

Trainer weg en hopsa, Dost scoort weer eens
Düsseldorf - Hij scoorde in de voorbereiding en in de beginfase van de competitie. Maar daar bleef het de afgelopen weken bij voor Bas Dost in Wolfsburg. De Nederlander, als speler van Heerenveen vorig seizoen topscorer van de eredivisie, maakte dit weekeinde eindelijk weer eens een paar doelpunten. En dat na roerige weken waarin de trainer werd weggestuurd.
Die trainer, Felix Magath, was de man die Dost afgelopen zomer ophaalde uit het Friese Haagje. Hij sprak lovende woorden over zijn nieuwe spits en beloofde de supporters van VfL Wolfsburg dat ,,der Holländer” een goalgetter pur sang was.
Toen de competitiestart echter niet was wat de Duitse coach ervan verwachtte, posteerde hij Dost niet meer steevast in de basisopstelling. Maar Magath werd afgelopen week de laan uitgestuurd en toeval of niet: in de daaropvolgende wedstrijd was het juist zijn topaankoop die het net weer eens deed bollen. Dost maakt twee treffer tegen Fortuna Düsseldorf. Mede daardoor won Wolfsburg met 1-4. Ook Ivica Olic en Diego, uit een strafschop, maakten een doelpunt.
De winst volgde op vier opeenvolgende nederlagen. In totaal had Wolfsburg al zeven duels niet meer gewonnen. Ad-interimtrainer Lorenz - Günther Köstner had het elftal op maar liefst zes plaatsen gewijzigd. Het leidde tot de tweede overwinning van het seizoen in de competitie. Wolfsburg klom, mede door de nederlaag van Augsburg en het puntenverlies van Fürth, daardoor van de laatste naar de 16e positie op de ranglijst. Met dank aan Bas Dost, ‘der Holländer’.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties