De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiomaandag, 29 oktober 2012

Friese bestuurders in de pas
Leeuwarden | De bestuurders van Stenden Hogeschool en Noordelijke Hogeschool Leeuwarden hebben in 2011 niet meer verdiend dan het maximum van 224.000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Landelijk komen wel veel bestuurders boven het nieuwe salarisplafond, dat morgen door de Eerste Kamer wordt besproken.
Bestuursvoorzitter Willem Smink (NHL) verdiende vorig jaar 163.000 euro en zijn collega Leendert Klaassen (Stenden) streek ruim 146.000 euro op. Klaassen is wel pas op 1 maart in dienst getreden.
De AOb noemt de salarisverlaging van vicevoorzitter Klaas-Wybo van der Hoek van Stenden de meest in het oog springende. Voor 2011 zat hij nog op een beloning van boven de twee ton. Dat is met zo’n 25.000 euro verlaagd naar 177.000 euro vorig jaar.
Bert Molenkamp van Amarantis Onderwijsgroep voert de lijst aan. Hij streek bijna vier ton op, inclusief een vertrekpremie van 250.000 euro. Dit terwijl de onderwijsgigant onder Molenkamp uiteenviel in vijf stukken, na grote financiële problemen. Aalt Dijkhuizen van de universiteit van Wageningen, waaronder ook hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden valt, kreeg het hoogste reguliere - dus zonder premies - jaarsalaris: bijna 350.000 euro. RuG-voorzitter Sibrand Poppema ontving 240.000 euro.
Vorig jaar besloot de Tweede Kamer dat er een hard maximum moest komen voor bestuurders in de publieke sector. Dit wetsvoorstel is nog niet van kracht; de Eerste Kamer moet het nog goedkeuren.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties