Home Regio Geloof & Kerk Opinie Achtergrond Economie Sport Cultuur — Cultuuragenda & exposities Leeuwarden- Fryslân 2018 Dossiers — Populisme en de kerk — De Nieuwe Bijbelvertaling Essays — Bert Looper — Martin Janssen Kerkdiensten Webshop Scrabblecompetitie Nieuws in de klas |
![]()
Familiegeschiedenis in handen met de eierkoeken van Pino
,,Met Eduard Pino. Ik bel voor de eierkoeken.” Hinke Boorsma van Galerie BAS in Sneek kon opgelucht adem halen. De nabestaanden van bakker Pino uit Sneek hadden zich gemeld voor het schilderij van Pino’s befaamde eierkoeken.
Sneek | Het schilderij van de eierkoeken, van de hand van Rein Pol, maakte deze zomer onderdeel uit van de manifestatie Sporen van Joods leven in Sneek. Belangstelling voor het werk was er genoeg, stelt Boorsma. Maar, eerst moest de familie een kans krijgen om het schilderij te bekijken en eventueel te kopen.
Daar zitten ze dan aan tafel in galerie BAS, afgelopen zaterdag. Anne, Eduard en Margot Pino. Kleinkinderen van Eduard Pino die in Sneek voor de oorlog grote bekendheid genoot met zijn eierkoeken. Voor hen ligt het schilderij. Twee eierkoeken, geschilderd in de zogeheten noordelijk figuratieve stijl.
Er is verbazing. Over dat het zo moeilijk was om hen te lokaliseren. ,,Want we zijn nu voor de derde keer in Sneek. Eerst bij de onthulling van het monument voor de Joodse bevolking, en later toen de Stolpersteine werden geplaatst”, vertelt Margot Pino.
Maar vooral ook is er blijdschap bij de broer en zussen Pino. Dat het schilderij wordt gekocht, lijdt geen twijfel. ,,Het is belangrijk dat dit schilderij in de familie komt, en blijft. Het vertelt het verhaal van onze familie, en houdt het in leven.”
Het hele verhaal is exclusief te lezen in het Friesch Dagblad van vandaag
Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0 Reacties: |
Familieberichten
Advertenties
|