De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Geloof & Kerkzaterdag, 4 augustus 2012

Micha Zondag in teken van delen in overvloed
Leeuwarden | ‘Delen in overvloed’ is het thema van de komende Micha Zondag. Dit jaar valt deze op zondag 14 oktober. Duizenden kerken wereldwijd vieren in oktober de Micha Zondag. Op die dag wordt stilgestaan bij gerechtigheid. In Nederland doen een paar honderd kerken mee.
Het thema ‘Delen in overvloed’ doet volgens de organisatie een appčl op christenen om na te denken over internationale gerechtigheid. Voor de Micha Zondag is materiaal beschikbaar. Daarin komen zaken aan de orde als: Leven wij inderdaad in overvloed? En zo ja, zijn wij bereid om die te delen?
Spreker en kunstenaar Otto de Bruijne roept kerken in Nederland in een videobooschap op om mee te doen aan Micha Zondag. ,,Veel mensen zullen denken: ‘Ik heb geen overvloed, ik heb juist iets tekort’. Het idee is ook niet dat je overvloed geeft, maar het kleine dat je wél kan doen, misschien iets heel simpels, dat je dat wel deelt. Het kan iets heel praktisch zijn. Tijd, geld, aandacht, hoe je, je geld besteedt of hoe je omgaat met de aarde. Kortom, bewust leven met Gods schepping”, aldus De Bruijne. ,,Want niemand is te rijk om te ontvangen en niemand is te arm om te geven.”
De Bruijne maakte dit jaar een Canvaskapel, waarin hij ondermeer het thema van Micha 6:8 verwerkte. Zijn kapel met schilderijen vormt een mobiele tentoonstelling waarmee hij deze maanden evenementen afreist. Er is een Micha Zondagpakket gemaakt, waar door diverse kerken aan is meegewerkt. Het bevat preekschetsen, liederen, kinder- en tienerprogramma’s. Iedere gemeente kan een eigen invulling geven aan Micha Zondag. In 2012 is gekozen voor zondag 14 oktober, maar de organisatoren geven aan dat Micha Zondag op iedere willekeurige datum van het jaar te vieren is.
Micha Nederland is een koepel verschillende christelijke Nederlandse organisaties en kerken. Uitgangspunt voor de activiteiten is Micha 6 vers 8: ‘Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God’.
* Vanaf eind augustus is materiaal te downloaden vanaf via www.michazondag.nl.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties