De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportzaterdag, 4 augustus 2012

Postma en Bouwmeester op koers voor medailles
De Friese zeiltroeven Pieter-Jan Postma (Terkaple) en Marit Bouwmeester (Warten) hebben bij het ingaan van het slotweekeinde in hun klassen een olympische medaille voor het grijpen.
Postma steeg gisteren naar de derde plaats in het klassement door een eerste en tweede plaats in respectievelijk de negende en tiende race. Hij staat derde met 42 punten, maar weet dat de concurrentie voor de bronzen plak groot is. Morgen varen de beste tien zeilers de medalrace, met dubbele punten,
De Friese zeiler werd dinsdag getroffen door materiaalpech en leek een medaille daardoor te kunnen vergeten. Postma vocht zich donderdag en gisteren echter terug met sterke resultaten. Hij finishte drie keer als tweede en schreef de negende race op zijn naam.
De Finn-zeiler klom zodoende van de vijfde naar de derde plek in het klassement, met alleen de medalrace nog voor de boeg. De Deen Jonas Hgh-Christensen gaat aan de leiding met 26 punten, gevolgd door de Britse titelverdediger Ben Ainslie met 28. Ainslie (35) veroverde goud in 2004 en 2008.
De dertigjarige Postma heeft drie concurrenten voor de bronzen plak, twee met 47 punten en een met 49.
Zeilster Marit Bouwmeester moet in de Laser Radial nog twee wedstrijden meer varen, maar ook zij ligt op medaillekoers. De Wartense handhaafde zich gisteren in de top van het klassement. De 24-jarige Friezin kwam als vierde en derde over de finish in respectievelijk de zevende en achtste race. Met 26 punten neemt ze de derde plaats in, op drie punten van de Belgische leidster Evi Van Acker. Annalise Murphy uit Ierland staat tweede met 24 punten.
Van de drie voornaamste kandidaten voor het goud presteerde Bouwmeester gisteren het beste. Van Acker zette een achtste en eerste plaats neer, Murphy werd tweede en tiende. Achter Bouwmeester diende de Chinese Xu Lijia zich ook aan als medaillekandidate. Zij won de zevende race en eindigde daarna als vierde. Xu staat vierde met 30 punten.
Vandaag staan nog twee races op het programma, maandag wordt de medalrace gevaren met dubbele punten.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties