De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Geloof & Kerkzaterdag, 4 augustus 2012

Benoem wel predikant in ziekenhuis Deventer
Deventer | De Raad van Kerken Deventer vindt dat het Deventer Ziekenhuis een geestelijk verzorger op christelijke grondslag moet aanstellen.
De kerkenplatform heeft daarover een brief geschreven aan de directie van het plaatselijke ziekenhuis, In de brief spreekt de Deventer Raad van Kerken „zijn teleurstelling” uit over het voornemen van het ziekenhuis een geestelijk verzorger op humanistische grondslag te benoemen.
„Uiteraard erkennen wij ook dat er vele niet-christenen zijn, doch een maatregel als deze achten wij van een wel erg rigide aard”, schrijft de raad. De directie doet er volgens de raad goed aan te rade te gaan bij de beroepsvereniging voor geestelijk werkers.
Recent besloot de ziekenhuisdirectie om met het vertrek van de geestelijk verzorger – ds. J. H. Weijenberg, die een beroep aannam naar Harfsen – ook te stoppen met de zondagse diensten. „Kerntaak van een ziekenhuis is mensen beter maken, en niet kerkdiensten mogelijk maken’, verklaarde een ziekenhuiswoordvoerder.
Dr. Frank Visscher, (kinder-)neuroloog in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes, legde onlangs in het Reformatorisch Dagblad uit waarom hij de geestelijke verzorging wel heel belangrijk vindt. „De geestelijke aspecten spelen in een ziekteproces volop mee”, aldus de arts, lid van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties