De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportdonderdag, 24 mei 2012

Zonderland kan rekfinale vergeten
Montpellier | Epke Zonderland heeft bij de Europese kampioenschappen turnen in Montpellier opnieuw gefaald op zijn favoriete toestel rek. De Friese titelverdediger viel tijdens zijn oefening in de kwalificaties twee keer uit de rekstok en werd daarvoor zwaar bestraft in de score: 12,933. Zonderland deed verrassend genoeg zijn driedubbele combinatie van vluchtelementen maar miste bij de derde de stok. Nadat hij zijn oefening hervatte ging het nogmaals mis.
De mislukte oefening komt bijzonder slecht uit. Zonderland is met Jeffrey Wammes in de race voor een olympisch ticket. Het is na het WK in Tokio en het zogenoemde testevent in Londen de derde keer dat hij tekortschiet op het toestel waarop hem op de Spelen medaillekansen worden toegedacht.
Gymnastiekbond KNGU beslist in juni wie naar de Spelen mag. In eerste instantie was Zonderland al aangewezen, maar Wammes vocht dat besluit met succes bij de rechter aan. Na de EK zijn er nog twee wedstrijden die meetellen in de beoordeling, net als resultaten uit het verleden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties