De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportdonderdag, 24 mei 2012

Mid Fryslân scoort in beker wél met finaleplaats
Reduzum | De korfballers van Mid Fryslân, die op het veld uitkomen in de ereklasse, hebben zich gisteravond geplaatst voor de finale in de strijd om de Jan Mulderbeker. In de halve finale rekende de formatie van trainercoach Peter Tolsma op eigen veld af met het tweede team van LDODK, dat ook al uitkomt in de ereklasse. Beide ploegen maakten er onder een dreigende hemel een aanstekelijk kijkspel van, waarin de thuisclub nipt (22-21) won.
Een mooie opsteker in een seizoen waarin Mid Fryslân op het veld op degraderen staat, bekende topscorer Wiebe Huitema, die zes keer scoorde. ,,We hebben dit seizoen wat problemen met scoren, maar vandaag liep dat wel goed.” En dat bij afwezigheid van topschutter Marvin Smorenburg, al deed zijn vervanger Jasper Willemsen het met name na rust met vier treffers niet slecht. ,,Verliezen van zo’n team zou geen schande zijn, maar we wilden koste wat kost winnen”, zei Huitema.
Verliezen van een ereklasser is geen schande, vond Alco Smorenburg, die voor dit seizoen de overstap maakte van Mid Fryslân naar LDODK. ,,Je tekent er vooraf nooit voor, maar als je dan met één punt verschil verliest dan moet je tevreden zijn. Zeven van de acht speelden het weekeinde nog in de ereklasse tegen NIC. Het had twee kanten op gekund, maar zij waren net even slimmer. Zelf had ik ook niet verwacht dat we in de beker zo lang mee zouden doen.”
Bij LDODK was er bewust voor gekozen het tweede team in te schrijven, omdat de ploeg in de ereklasse slechts vijf keer in actie hoefde te komen. ,,Dat is wel wat weinig gezien de lengte van het seizoen”, vond Smorenburg die benadrukte dat het tweede van LDODK zeker geen slecht team is. ,,We hebben een ploeg die het ons eerste lastig kan maken en ik denk dat een aantal zo mee kan in de basis bij Mid Fryslân.”
Dat bewees het team van Harmen Tjeerdsma gisteravond in Reduzum. Na een half uur spelen zat er nog weinig licht tussen de partijen (12-12), waarbij het initiatief wel steeds in handen was van Mid Fryslân. Na de pauze bracht Alco Smorenburg LDODK voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong, maar die treffer luidde een mindere periode in voor de gasten, die mede door de opstekende wind in een scorende impasse geraakten. Pas toen het verschil was opgelopen tot vier punten (19-15) verkregen de reserves van LDODK weer aansluiting via Smorenburg (19-18), die daarvoor nog een strafbal miste.
Maar het verschil van één punt zou tot het einde in stand blijven. In de finale (op dinsdag 5 juni in Drachten) moet Mid Fryslân het opnemen tegen ereklasser NIC, die in de Groningers stadsderby nipt afrekende met Hoogkerk (15-14). ,,Dan kunnen we mooi revanche nemen voor de nederlaag (17-14, BK) van afgelopen weekeinde”, zei Huitema. ,,We moeten bouwen, maar ik ben op een leeftijd dat ik wil presteren. Ik had zeker de ereklasse nog een jaartje willen doen en dat had ook gekund.”
Scores Mid Fryslân: Wiebe Huitema 6, Jasper Willemsen, Timo Rouam-Sim beiden 5, Ydo Harkema, Margriet Jorna beiden 2, Jan Visser en Jannie Huitema 1.
LDODK 2: Marcus de Boer 7, Alco Smorenburg 6, Marten van der Velde 3, Désirée Lezwijn, Femke Mulder 2 en Russchen 1.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties