De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Regiowoensdag, 18 april 2012

Hillen: Sluiting vliegbasis Leeuwarden niet aan de orde
Leeuwarden | Sluiting van vliegbasis Leeuwarden is niet aan de orde. Dat heeft defenisieminister Hans Hillen gistermiddag letterlijk gezegd tegen burgemeester Ferd Crone. Die had hem gebeld naar aanleiding van uitspraken van Hillen gisteren tegen BNR Nieuwsradio.
Hillen wil op defensiegebied vergaand samenwerken met België en Luxemburg. Dat moet er toe leiden dat de landen in tijden van bezuinigingen toch hun militaire slagkracht kunnen verbeteren, zei hij tegen BNR Nieuwsradio. In politiek en bestuurlijk Fryslân werd meteen gevreesd voor een mogelijke sluiting van de vliegbasis in Leeuwarden.
De drie Benelux-landen tekenen er morgen in Brussel een verklaring over. Die houdt in dat er meer samen wordt geoefend en getraind, dat de luchtmachten van elkaars vliegvelden gebruik gaan maken en dat er mogelijk gezamenlijke Nederlands-Belgische bemanningen gaan varen op marineschepen. Hillen wil ook met landen als Noorwegen en Denemarken nog nauwer samenwerken. Deze landen kunnen samen met Nederland en België een luchtruim vormen dat ze met hun F16’s controleren tegen indringers.
,,Vliegbasis Leeuwarden is juist heel gunstig voor internationale samenwerking. De basis is relatief goedkoop en uitstekend gelegen”, zei Crone tegen Omrop Fryslân. De Friese VVD en PVV zijn er niet gerust op en vragen om opheldering.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties