De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Economiewoensdag, 18 april 2012

Bouwbedrijf Noppert Heerenveen in problemen
Heerenveen | Bouwer Noppert in Heerenveen zit in financiële problemen en heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank in Leeuwarden heeft een bewindvoerder aangesteld om te kijken of er nog toekomst is voor het bedrijf. Bij Noppert werken 120 mensen. Vorig jaar moesten er bij een reorganisatie al veertig vertrekken.
Noppert is nog wel op verschillende plekken in het Noorden aan het werk met woningen, appartementen en gebouwen. ,,Maar de prijzen in de bouw zijn slecht.
Dan kun je best wat werk hebben, maar als je steeds verlies lijdt dan komt het uiteindelijk niet goed”, zegt CNV-bestuurder Johannes Osinga.
In de bouw wordt het werk bij aanbestedingen tegen extreem kleine marges of met verlies aangenomen. Vervolgens wordt geprobeerd om met goedkopere materialen, of door het korten op arbeidskosten de verliezen te beperken. Verder wil men met het interen op reserves de slechte tijd doorkomen.
Osinga vreest dat er niemand in Noppert wil stappen voor het faillissement definitief wordt uitgesproken. De bouw ligt het komend jaar waarschijnlijk nog op zijn gat en overname van verlieslijdende projecten is niet lucratief. ,,Het gaat me aan het hart dat zo’n mooi groot bedrijf zou omvallen. Noppert is altijd goed geweest voor het personeel. Voor de medewerkers is dit een slag.”
Osinga vreest een verdere sanering in de bouw voordat prijzen weer gaan normaliseren.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties