De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiowoensdag, 16 november 2011

Nieuw provinciehuis te koud
Leeuwarden | Voor veel ambtenaren in het nieuwe provinciehuis aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden is het de eerste weken afzien op hun werkplek. Omdat de verwarmingsinstallatie nog niet goed is afgesteld, heeft een deel van de werknemers te lijden onder de lage temperatuur.
,,Vandaag is het voor het eerst lekker warm”, zegt voorlichtster Else van der Meer. ,,Maar de afgelopen dagen was het best koud. Vooral de vrouwen zaten met sjaaltjes om te werken.” Het zoeken naar de juiste temperatuur is geen eenvoudige klus. ,,We hebben hier vooral veel grote ruimtes met flexibele werkplekken. Het is heel moeilijk om voor zo’n grote ruimte de juiste temperatuur vast te stellen. In de oude situatie hadden we allemaal kleine kamers met een eigen radiator. Als je het koud had, kon je zelf aan de knop draaien. Nu wordt dat centraal geregeld.”
Het gehannes met de temperatuur is eigenlijk het enige mankement in het nieuwe provinciehuis. ,,Verder verloopt het op rolletjes”, zegt Van der Meer. ,,Al is het voor velen nog wel zoeken naar de juiste afdelingen. We hebben allemaal wel een plattegrond gekregen, maar je ziet dat iedereen elkaar naar de weg vraagt. Ik was laatst in de fietsenkelder toen iemand me vroeg welke van de twee deuren ze eigenlijk moest hebben. Ze leiden beide naar boven, maar neem je de een dan kom je aan de voorkant uit. Kies je voor de ander dan ben je aan de achterkant.”
De grote ruimten met flexibele werkplekken hebben wel een bijkomend voordeel, vindt Van der Meer. ,,Je ontmoet veel nieuwe collega’s.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties