De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 18 november

Economiedinsdag, 1 november 2011

Jaar van de Co÷peratie

Samenwerking kan volgens VN armoede beste tegengaan
Rome - Door samen te werken kunnen kleine boeren in ontwikkelingslanden het verschil maken tussen armoede en voedselzekerheid in die gebieden. Dat benadrukte de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties de FAO gisteren bij de officiŰle lancering van het Jaar van de Co÷peratie in New York.
Het belang van agrarische co÷peraties in het verbeteren van de levens van miljoenen kleine boeren en hun families kan niet genoeg worden benadrukt, meldde de VN. Door samen te werken, kunnen de boeren beter onderhandelen met bijvoorbeeld leveranciers van zaden, kunstmest en apparatuur. Ook op het gebied van de afzet van hun producten staan ze sterker en is het volgens de VN mogelijk om hogere prijzen te ontvangen.
Om de mogelijkheden voor de boeren in ontwikkelingslanden te verbeteren zet de VN zich volgend jaar extra in om co÷peraties op te richten en meer boeren erbij te betrekken. De internationale organisatie heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld ze daar volgend jaar voor uittrekt. Om de werking van co÷peraties te verbeteren, organiseert de VN ook studiegroepen. Daarnaast levert de VN hoogwaardige zaden en bemesting aan de samenwerkingsverbanden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties