De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Economiedinsdag, 1 november 2011

Jaar van de Coöperatie

Samenwerking kan volgens VN armoede beste tegengaan
Rome - Door samen te werken kunnen kleine boeren in ontwikkelingslanden het verschil maken tussen armoede en voedselzekerheid in die gebieden. Dat benadrukte de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties de FAO gisteren bij de officiële lancering van het Jaar van de Coöperatie in New York.
Het belang van agrarische coöperaties in het verbeteren van de levens van miljoenen kleine boeren en hun families kan niet genoeg worden benadrukt, meldde de VN. Door samen te werken, kunnen de boeren beter onderhandelen met bijvoorbeeld leveranciers van zaden, kunstmest en apparatuur. Ook op het gebied van de afzet van hun producten staan ze sterker en is het volgens de VN mogelijk om hogere prijzen te ontvangen.
Om de mogelijkheden voor de boeren in ontwikkelingslanden te verbeteren zet de VN zich volgend jaar extra in om coöperaties op te richten en meer boeren erbij te betrekken. De internationale organisatie heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld ze daar volgend jaar voor uittrekt. Om de werking van coöperaties te verbeteren, organiseert de VN ook studiegroepen. Daarnaast levert de VN hoogwaardige zaden en bemesting aan de samenwerkingsverbanden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties