De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Economiedonderdag, 27 oktober 2011

Wereldwijde norm voor duurzaam vlees op komst
Den Haag - Met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt Solidaridad de komende jaren samen met het bedrijfsleven aan de verbreding van duurzaamheid in productieketens. Bestaande programma’s van Solidaridad in de wereldwijde teelt, handel en verwerking van soja, palmolie, suiker en katoen worden uitgebreid en een nieuw programma in de rundveesector zal worden opgebouwd. Samen leggen deze sectoren beslag op meer dan 60 procent van de wereldwijd beschikbare landbouwgronden.
Staatssecretaris Knapen voor Ontwikkelingssamenwerking maakte gisteren bekend dat Solidaridad in de komende vier jaar totaal 29,5 miljoen euro ontvangt. Bijdragen vanuit het betrokken bedrijfsleven gaan dit bedrag verdubbelen. De Noorse regering heeft inmiddels geld toegezegd en de verwachting is dat ook andere buitenlandse donoren zullen gaan bijdragen. Daardoor ontstaat een van de grootste programma’s voor publiek-private ontwikkelingssamenwerking.

Nieuwe aanpak

Het ministerie wil het geld voor ontwikkelingssamenwerking steeds meer op deze manier inzetten. Door geld te steken in fondsen voor projecten die in dergelijke landen worden opgezet op het gebied van voedselzekerheid en watermanagement, kunnen ook plaatselijke en Nederlandse bedrijven meedoen en mogelijk profiteren. Het ministerie trekt hiervoor totaal 275 miljoen euro uit.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties