De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportvrijdag, 14 oktober 2011

Van Gerner blij: twee plaatsen winst op WK
Tokio - Op het podium bij de WK in Tokio stonden gisteren na de meerkamp drie turnsters uit het geboortejaar 1995. De Amerikaanse Jordyn Wieber ging na een allerminst vlekkeloze rondgang met de titel aan de haal. En Céline van Gerner? Die moest genoegen nemen met de zeventiende plaats. Maar dat was nog altijd twee plaatsen beter dan vorig jaar in Rotterdam.
,,Ik wilde foutloos turnen en heel blijven, dus ben ik tevreden’’, sprak het talent van Turncentrum Sportstad Heerenveen na haar rondgang die een score van 54,865 opleverde.
Heel blijven betekende met name een zeurende enkelblessure niet doen verergeren. ,,Het speelt al langer, het is niet zo belangrijk’’, deed coach Gerben Wiersma de kwetsuur opmerkelijk achteloos af. Doorvragen had geen zin. ,,Haar linkerenkel is minder belastbaar, we hopen dat het over een of twee weken voorbij is.’’
Van Gerner heeft er alle belang bij over een kleine drie maanden in Londen topfit te zijn. Daar ligt haar kans zich met het team dan wel individueel te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De Emmeloordse, die in december zeventien wordt, liet in Tokio in ieder geval zien dat ze ondanks de groeispurt die haar voorbereiding verstoorde, nog wel degelijk tot de subtop behoort.
Plaatsing mag voor haar op het zogenoemde testevent waar de wereldtop ontbreekt, dan ook eigenlijk geen probleem zijn. Wiersma: ,,Het zit dicht bij elkaar. Op brug mist ze nu een element wat haar uiteindelijk viertiende kost en zeker op sprong kan ze beter. Daarbij zal ze ook wat netter moeten turnen.’’

Geen eigen element

Een bonus bleef uit, namelijk haar eigen element op balk. Ze wilde een oefening doen die nog niet eerder vertoond werd en zo het turnelement met de naam ‘Van Gerner’ in de boeken krijgen. Daarvoor moest ze een wisselspagaat met hele draai perfect uitvoeren. Dat lukte niet.
De finale in een bij lange na niet uitverkocht Tokio Metropolitan Gymnasium stond bol van de fouten. Wieber, de rising star van het Amerikaanse turnen, leek na brug, haar tweede toestel, al uitgeschakeld met een dramatische 13,600. Nadat de beide Chinese meisjes van de balk vielen en de Russische Victoria Komova teleurstelde op vloer, won ze alsnog. Komova werd tweede (59,382), voor Yao Jinnan (58,598).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties