De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 23 juli

Regiozaterdag, 22 juli 2017

Mollema houdt poll over Friese identiteit

Dokkum - Wim Bangma (89) uit Dokkum is blij met de nationale discussie die voortkwam uit zijn ingezonden brief in het Friesch Dagblad, woensdag. Daarin had hij het over de identiteit van zijn kleinzoon Bauke Mollema.

Geloof & Kerkdonderdag, 20 juli 2017

Dossier: Populisme en de kerk

Kijken en leven vanuit verwondering, door God geschonken

De zomer is een periode waarin we vaak met andere ogen naar onze omgeving kijken, met verwondering. Mensen uit diverse terreinen van de samenleving schrijven over hun persoonlijke ervaring hiermee. Vandaag een inleiding op het thema door Catherinus Elsinga.

Hoofdartikelzaterdag, 22 juli 2017

Terecht zwaardere boete verkeersdelict

Daders van ernstige verkeersdelicten kunnen in de toekomst zwaarder worden bestraft, zo werd deze week bekendgemaakt door minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie. Het gaat om rijden onder invloed, doorrijden na een ongeluk, rijden zonder rijbewijs, maar ook gevaarlijk rijgedrag zonder ernstige gevolgen. De minister werkt aan een wet die de hardere aanpak mogelijk maakt. Omdat Blok demissionair minister is, zullen de strengere regels pas worden ingevoerd als er een nieuw kabinet is.

Achtergrondzaterdag, 15 juli 2017

Dwarse houding breekt Londen op

Maandag beginnen de echte gesprekken over de brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. De inleidende schermutselingen beloven weinig goeds. Woensdag stak Michiel Barnier, de als rustig bekend staande EU-hoofdonderhandelaar voor de brexit, tijdens een persconferentie zijn irritatie over de in zijn ogen chaotische aanpak van Londen niet onder stoelen of banken. De Britten hebben volgens hem hun huiswerk niet gedaan en hebben dus geen concrete plannen over de brexit.

Economiezaterdag, 22 juli 2017

Friese bedrijven exporteren minder in 2016

Leeuwarden - Het Friese bedrijfsleven heeft vorig jaar voor 4,4 miljard euro aan goederen uitgevoerd. Dat is 8,8 procent minder dan in 2015. Ook daalde het aantal Friese bedrijven dat zich bezighoudt met afzet over de grens. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Sportwoensdag, 12 juli 2017

Sherida Spitse is een pionier zonder roem

Het is ergens aan het begin van het nieuwe millennium, op een zondagmiddag laat in het voorjaar. Op een trapveldje in Jutrijp voetbalt een grote groep jongens. Het spel ‘kampioentje’ is populair onder de jonge voetballertjes in het dorp, allemaal lid van de plaatselijke voetbalvereniging HJSC. De opzet van het spel is simpel, de uitdaging des te moeilijk. Er staat één iemand op het doel, de rest staat in het veld. Het is ieder voor zich en wie een doelpunt weet te scoren, plaatst zich voor de volgende ronde. Een afvalsysteem die net zolang doorgaat, tot er twee jongens over zijn gebleven. Zij spelen een finale en wie het eerst drie treffers maakt, wint. Lang tijd om te vieren is er dan niet, want zodra de kampioensgoal is gevallen, stormt de rest het veld weer in. Want wachten totdat je mee mag voetballen is in de vroege puberjaren een regelrechte straf.

Cultuurvrijdag, 21 juli 2017

Friese arrangeur internationaal in schijnwerpers

Akkrum - Thom Zigterman (45) uit Akkrum staat deze maand op twee belangrijke internationale muziekpodia. Als dirigent, en als arrangeur/componist.

ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties