De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 22 juni

Regiodonderdag, 22 juni 2017

Ondernemers zien in stadion geen concurrent

Leeuwarden - Ondernemers uit Leeuwarden zien de toekomst niet donker in na de komst van een nieuw Cambuurstadion met verschillende winkels en bioscoopruimte bij het WTC Expo. Eergisteren zijn de plannen daarvoor bekend gemaakt. ,,Natuurlijk zijn er wel enige zorgen bij de bioscopen nu het nieuwe stadion van Cambuur er komt", zegt Pieter Tuinman, advocaat en woordvoerder van de bioscopen Tivoli en Cinema. ,,Dat is niet meer dan logisch. Maar wij richten ons niet alleen op Leeuwarden, we kijken ook naar de periferie en de hele westkant. Maar er gaan dingen veranderen en daar moeten we gespitst op zijn. Natuurlijk gunnen wij Cambuur een mooi nieuw stadion. We gaan er alles aan doen om er voor te zorgen dat onze positie zo sterk mogelijk blijft en we geen verlies zullen lijden. Wij kijken zeker met vertrouwen naar de toekomst."

Geloof & Kerkwoensdag, 21 juni 2017

Dossier: Populisme en de kerk

Oecumene is wezenlijk voor de kerk en oecumene is de toekomst van de kerk

De bijeenkomst die belegd was vanwege het reformatiejubileum, was georganiseerd door de Raad van Kerken in Fryslân en het Bisdom Groningen-Leeuwarden, in samenwerking met de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Misschien ook vanwege deze brede combinatie van organisatoren - en daarmee de samenstelling van het publiek - vroeg ds. Karin van de Broeke, synodepreses van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), zich eerst hardop af of we het reformatiejubileum nu vieren of gedenken. Beide, stelde ze. ,,Als protestanten moeten we ons af en toe realiseren dat we de prachtige oude kerken waarin we huizen toch eigenlijk van de katholieken genaast hebben." In haar omgeving hoort ze soms ook nog wel eens denigrerende opmerkingen waar het 'die katholieken´ betreft. Anderzijds is het ook niet productief wanneer oecumene aan katholieke zijde gezien wordt als de manier om protestanten te doen terugkeren naar de moederkerk.

Hoofdartikeldonderdag, 22 juni 2017

Als Macron faalt, hapert integratie EU

In Europese kringen wordt gevierd dat de voor de Europese Unie onmisbare Frans-Duitse motor weer begint te lopen na de verkiezing van de pro-Europese Emmanuel Macron tot Frans president. Net als de Duitse bondskanselier Angela Merkel wil Macron meer Europese samenwerking. Als de EU op de huidige voet voortmoddert, voorziet Macron een Frans uittreden uit de EU en dat zou het einde van het Europese project kunnen betekenen.

Achtergronddinsdag, 20 juni 2017

Actie van basisscholen gaat ook over imago


Economiedonderdag, 22 juni 2017

Vissers hopen dat rechter alsnog subsidies toekent

Emmeloord - De visserijsector daagt vandaag en de komende tijd in verschillende rechtszaken het ministerie van Economische Zaken, om alsnog het recht op subsidies te halen. Volgens de Nederlandse Vissersbond hebben het ministerie, en de uitvoeringsorganisatie RVO, ten onrechte subsidies aan visserijprojecten niet verstrekt of achteraf ingetrokken.

Sportdinsdag, 7 maart 2017

Sport in druk: Handboek voor iedereen die weleens naar een koers kijkt

Het is u vast niet ontgaan dat het wielerseizoen ook in West-Europa weer is begonnen. Vanaf het moment dat het profpeloton in het laatste weekeinde van februari in de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne voor het eerst weer over de Vlaamse kasseienklimmetjes dokkert, slingeren Sporza´s zelfbenoemde wielerprofeten Michel Wuyts en José de Cauwer weer wekelijks termen als 'ribbedebie´, 'bidon collé´ en 'linkeballen´ de Nederlandse en Belgische huiskamers in.

Cultuurdinsdag, 20 juni 2017

'Het verhaal van de Goelag' in Verzetsmuseum

AMSTERDAM (ANP) - Met de expositie 'De Goelag, terreur en willekeur in de Sovjet-Unie' laat het Verzetsmuseum in Amsterdam het verhaal zien van de strafkampen in de Sovjet-Unie. In deze zogenaamde goelagkampen stierven bijna 3 miljoen gevangenen door honger, ziektes en executies. Hieronder waren ook duizenden Nederlandse slachtoffers.

ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties