De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 28 april

Regiovrijdag, 28 april 2017

Harlingen wil pandeigenaren anders helpen

Harlingen - Het college van burgemeester en wethouders in Harlingen wil onderzoeken hoe eigenaren van monumenten op een andere manier dan met subsidies ondersteund kunnen worden. Tussen 2012 en 2016 gold een subsidieregeling, maar die werd weinig gebruikt, aldus het college.

Geloof & Kerkwoensdag, 30 november 2016

Dossier: Populisme en de kerk

Aan het goede leven kan alleen gezamenlijk gestalte gegeven worden

Waarom dit boek? ,,Ik denk dat de kerk op instorten staat; het systeem werkt niet meer. De volgende generatie is niet op zoek naar een instituut, maar naar mensen die iets met God hebben. Het moet gaan over mens-zijn, over de menselijke maat." Zo verwoordde dr. Jos Douma (1968) de beweegreden voor het schrijven van zijn boek Verlangen naar het goede leven. Afgelopen vrijdagavond werd dit schrijven van de vrijgemaakt-gereformeerde predikant uit Zwolle gepresenteerd. Arie Slob, voormalig leider van de ChristenUnie en tegenwoordig directeur van het Historisch Centrum Overijssel, stelde hem een aantal vragen.

Hoofdartikelvrijdag, 28 april 2017

Turkije heeft recht op duidelijkheid van EU

Geen ingewikkelder relatie voor de Europese Unie dan die met Turkije. Op bijna alle fronten zijn Brussel en de regering van president Erdogan het met elkaar oneens. En dat terwijl Turkije formeel nog altijd kandidaatlidstaat van de Europese Unie is. De EU heeft scherpe kritiek op de inperking van vrijheden in Turkije, de machtsuitbreiding van Erdogan en de beroerde staat van de mensenrechten. Erdogan verwijt Europese landen dat ze de rechten van Europese Turken schenden en dat ze onder valse voorwendselen Turkije al jarenlang buiten de EU houden. Erdogan zit er niet helemaal naast in zijn mening dat veel Europese leiders Turkije te volkrijk, te assertief en vooral te islamitisch vinden.

Achtergrondvrijdag, 31 maart 2017

Verzilting als kans voor Nederland

Recent onderzoek toont aan dat er meer mogelijk is voor landbouw onder zilte omstandigheden dat vaak wordt aangenomen. Dit is vooral een kans om wereldwijd verzilte gebieden weer productief te maken en een bijdrage te leveren aan de voedselzekerheid.

Economiewoensdag, 26 april 2017

Frisia moet effect zoutwinning scherp controleren

Harlingen - Frisia moet voordat het zout gaat winnen onder de Waddenzee het meetprogramma voor eventuele schade op orde hebben.

Sportdinsdag, 7 maart 2017

Sport in druk: Handboek voor iedereen die weleens naar een koers kijkt

Het is u vast niet ontgaan dat het wielerseizoen ook in West-Europa weer is begonnen. Vanaf het moment dat het profpeloton in het laatste weekeinde van februari in de Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne voor het eerst weer over de Vlaamse kasseienklimmetjes dokkert, slingeren Sporza´s zelfbenoemde wielerprofeten Michel Wuyts en José de Cauwer weer wekelijks termen als 'ribbedebie´, 'bidon collé´ en 'linkeballen´ de Nederlandse en Belgische huiskamers in.

Cultuurmaandag, 24 april 2017

Geen beker maar staande ovatie vanwege solo Hilde

Ureterp - Ze heeft geen beker als tastbare herinnering, maar wel een gevoel, een ervaring die ze haar hele leven zal meenemen. Hilde Hoekstra won de staandeovatieaward op het Spikerfestival.

ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties