De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 22 november

Regiowoensdag, 22 november 2017

Sfeervol overnachten in de kerk van Schelte van Aysma

Schettens - Vlak bij de preekstoel staan twee heerlijke fauteuils. In de toren bevinden zich een keukentje en een luxe badkamer met toilet, op de tweede etage een slaapkamer met twee bedden. In de protestantse kerk in Schettens kan voortaan op een bijzondere manier worden overnacht. Je kunt in slaap vallen bij het slaan van de kerkklok.

Geloof & Kerkmaandag, 20 november 2017

YouVersion-bijbels veroveren de wereld

Driebergen - Zeker 200 miljoen mensen kregen in het afgelopen jaar toegang tot een bijbel in hun eigen taal. Een veelvoud daarvan moet het echter nog doen met de bijbel in een taal die ze niet of nauwelijks beheersen. YouVersion-luisterbijbels zijn in opkomst.

Hoofdartikelwoensdag, 22 november 2017

Van wensenlijstjes naar keuzes

De verkiezingen die vandaag plaatsvinden voor ongeveer 250.000 Friese inwoners kunnen, ten onrechte, gezien worden als een landelijk opiniepeiling. Op lokaal niveau hebben de politieke partijen zich flink ingespannen om de burgers te bereiken. Dat verdient een bewuste stem op een lokale volksvertegenwoordiger en geen keuze vanwege hun landelijke voormannen.

Achtergrondwoensdag, 1 november 2017

Schop in Waddengebied; bezint eer ge begint

Op 18 december 2017 opent een nieuwe subsidieregeling van het Waddenfonds voor projecten die de kwaliteit van het Waddengebied verbeteren. Er is in deze subsidieronde 9,5 miljoen euro beschikbaar. Het geld kan onder meer worden ingezet in projecten vallend onder het thema Natuur. Op de website van het Waddenfonds is uitgelegd dat dit bijvoorbeeld gaat om maatregelen die slib onttrekken aan de Eems-Dollard, maatregelen die ruwe bodemstructuren bevorderen, het aanleggen van hoogwatervluchtplaatsen en broedgebieden voor vogels, de aanleg van vispassages of maatregelen die een natuurvriendelijke vorm van dijkversterking realiseren.

Economiewoensdag, 22 november 2017

Nog twee jaar langer werken tot AOW

Leeuwarden - De AOW-leeftijd moet stijgen naar 69 jaar in 2040, als we de huidige AOW-premieafdracht en -uitkeringen gelijk willen houden. Dat concludeert Willem Heeringa, geboren en getogen in Tzummarum, in zijn proefschrift.

Sportdinsdag, 21 november 2017

Een lief boek dat past bij Friese knuffeltrainer Henk

Hij wordt liefkozend ook wel de Knuffeltrainer van Fryslân genoemd. Henk de Jong maakte de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door in het betaalde voetbal en baarde opzien met zijn mediaoptredens. Eerlijk, recht voor zijn raap, vaak met een lach, soms met een traan. Een trainer die een uitstekende relatie had met de achterban van SC Cambuur. Dus vonden Ate de Jong en Radboud Droog het tijd voor een boek: Henk, één met de twaalfde man.

Cultuurdinsdag, 21 november 2017

Slagwerker Richard Veltman uit Bolsward op tournee even in Sneek

Slagwerker Richard Veltman uit Bolsward speelt vanavond in Theater Sneek in de voorstelling From Sammy with love. Het is een try-out-voorstelling. De première is op 29 november in het DeLaMar Theater.

ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties