De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportmaandag, 29 augustus 2011

Getergde Helmholt schrijft fierljephistorie
Linschoten. - Getergd. Gedecideerd. Geconcentreerd. Het was zaterdag allemaal van toepassing op Bart Helmholt. Het leidde tot een fenomenale prestatie op het NK fierljeppen. De Burgumer pakte de titel, mét Nederlands record. En hoe.
Nou en of, ze hadden het gelezen, zo zei menig Friese fierljepper zaterdag. Ergens in de lokale media van Woerden was een tekst verschenen die de Friezen getergder dan ooit had gemaakt voor het NK in Linschoten. Ze zouden vernederd worden volgens de dienstdoende plaatselijke scribent. Met journalistiek had het artikel allemaal niet zoveel te maken, zo oordeelde vriend en vijand. Wat het in ieder geval bewerkstelligde, was een gedreven Friese afvaardiging op de schansen te krijgen. Helmholt had het ook gezien, zei hij naderhand. En het droeg allemaal bij aan wat een historische prestatie van de Burgumer was.
Het hele artikel leest u vandaag in het Friesch Dagblad. Sinds 13 mei op handzaam tabloidformaat, in full-colour

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:


Als ik dat heel journalistiek mag aanvullen, graag!

Ik ben de scribent en had niet de intentie ook maar iemand te kwetsen. Maar als mijn terloopse opmerking om Woerden een klein beetje warm te krijgen voor deze bijzondere en mooie sport, heeft geleid tot de geweldige prestaties van Bart en ook Age, dan doet me dat zeer veel deugd.

http://woerden.dichtbij.nl/sport/vernedering-fotos-nkfierljep


jaap den ouden, Woerden - vrijdag, 2 september 2011


sport
Familieberichten
Advertenties