De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportwoensdag, 13 april 2011

Harkemase Boys naar de kwartfinales in de beker
Leeuwarden - Harkemase Boys heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwarfinale van de Noordelijke districtsbeker. Op sportpark De Bosk won de zaterdag topklasser met 2-0 van de Drentse zondaghoofdklasser Hoogeveen. Daarmee werd revanche genomen voor de bekernederlaag tegen dezelfde ploeg in 2008. Coach Wieb Rodenhuis wilde daar echter niets van weten. ,,Dat was drie jaar geleden. Destijds zagen de selecties van beide ploegen er anders uit. De jongens hebben het er vooraf ook niet echt over gehad.”
Op het eigen sportpark kwam Harkemase Boys vliegend uit de startblokken. Door goals van Oebele Schokker en Dennis Krohne stond de ploeg al na een kwartier met 2-0 voor en leek een monsterzege in de maak. Maar de marge van ‘slechts’ twee goals bleef intact. Dat ging in 2008 even anders. Toen kwam Hoogeveen in blessuretijd van een 3-1 achterstand terug tot 3-3. De Drentse formatie bleek vervolgens na het nemen van strafschoppen te sterk. Zover kwam het deze keer niet, want Harkema trok de 2-0 over de streep.
,,De derde goal bleef uit, desondanks sloop er geen onzekerheid in de ploeg”, aldus Rodenhuis. ,,We hebben het onszelf te moeilijk gemaakt, door kansen op 3-0 te missen. Daardoor bleef Hoogeveen erin geloven, al hebben ze vrijwel geen kansen gehad. Wij speelden niet goed, maar de wil om te winnen was er wel degelijk.”
In de competitie staat er niets meer op het spel voor Harkemase Boys. ,,Maar we gaan niet alles op de beker gooien. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd”, beloofde Rodenhuis. ,,We willen iets tastbaars winnen. De beker.” De volgende horde op weg daar naar toe is divisiegenoot uit de zaterdagtopklasse SC Genemuiden. Anderhalve week geleden werd de Overijsselse ploeg in de competitie nog met 5-0 weggeblazen in Harkema. Dat was het debuut van Rodenhuis. Groot verschil met toen is dat Harkema nu een uitwedstrijd speelt.

Sint Anne onderuit

Sint Annaparochie overleefde gisteravond de achtste finales niet. ,,Maar we nemen met opgeheven hoofd afscheid”, stelde coach Coos van Kooten na afloop. En daar heeft zijn ploeg alle reden voor, want de tweedeklasser bood hoofdklasser Be Quick 1887 uitstekend partij. In het Groningse Haren nam het tot twee keer toe brutaal de leiding, maar in het laatste kwartier moesten de ‘zwartwitten’ toch capituleren: 4-2.
Van Kooten: ,,Ik heb genoten. We hebben onze huid duur verkocht. Om eerlijk te zijn, dit had ik van tevoren ook niet verwacht. De jongens hebben een heel knappe prestatie geleverd.”
Dat Be Quick 1887 won, was verdiend. ,,Natuurlijk waren zij beter, maar verdedigend stonden we goed”, legde Van Kooten uit. ,,In het laatste kwartier voerden zij het tempo echter op en toen werd het kwaliteitsverschil toch wel merkbaar. Toen ze met 3-2 voor kwamen, zijn we achterin één op één gaan spelen om de 3-3 te forceren, maar dan wordt het uiteindelijk 4-2. Dit geeft in elk geval vertrouwen voor de rest van het seizoen.''
Harkemase Boys - Hoogeveen 2-0 (2-0). 3. Oebele Schokker 1-0, 16. Dennis Krohne 2-0.
Be Quick 1887 - Sint Annaparochie 4-2 (1-2). 10. Gerrit Strikwerda 0-1, 17. Willem Lanjouw 1-1, 33. Jordi Hartman 1-2, 74. Eduard de Jonge Rosa 2-2, 76. Lanjouw 3-2, 89. Lanjouw 4-2.
Overige uitslagen: Lycurgus - Genemuiden 1-5, Urk - MSC 3-0, Staphorst - HZVV 5- 0, Actief - Holwierde 4-1.
Loting kwartfinale: Be Quick 1887 - Actief, SV Urk - winnaar Wolvega/Bergum (do 21 april), SC Genemuiden - Harkemase Boys, Staphorst - WKE.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties