De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportwoensdag, 6 april 2011

Bolswardia pakt periode, Berlikum raakt achterop
Sneek - Bolswardia heeft gisteren na een 1-3 overwinning tegen Waterpoort Boys beslag gelegd op de tweedeperiodetitel in de derde klasse A. In Sneek moest de ploeg van Loet Boot nog de tweede helft spelen nadat op 19 februari het duel gestaakt werd vanwege een blessure bij de scheidsrechter. De Bolswarders verdedigden een 0-2 voorsprong. Thomas van Zuiden had al in de eerste minuut een uitgelezen kans er 0-3 van te maken, maar hij faalde. Almar Rienstra maakte niet veel later 1-2, maar WPB wist niet door te drukken. In de laatste minuut counterde Bolswardia naar 1-3 via Van Zuiden. Boot vond de zege terecht en hij was blij met de periodetitel. ,,Het toetje hebben we, maar deze drie punten tellen ook. We zijn nog niet veilig”, aldus de trainer. ,,Dat is het mooie van deze klasse. Het staat allemaal dicht bij elkaar.”
Waterpoort Boys - Bolswardia 1-3 (0-2) restant 45 minuten. 14. Johan Bloemhof 0-1, 28. Bert Gietema 0-2, 49. 1-2 Almar Rienstra, 89. 1-3 Thomas van Zuiden.
Berlikum verzuimde in de derde klasse B de druk op koploper ONT hoog te houden. In de topper tegen VIOD kwam de ploeg van Johan van Slooten niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al na een half uur spelen stond die stand op het bord dankzij treffers van Bas van der Baan (Berlikum) en Pieter van den Bosch. ,,Er was veel strijd en mooie aanvallen”, vond Van Slooten. Na de pauze was het de thuisploeg die aandrong, maar het net niet wist te vinden. VIOD bleef gevaarlijk in de counter, maar scoorde evenmin. Gerlof Koopman moest tien minuten voor tijd inrukken met een rode kaart, maar de Driezumers wisten niet te profiteren van de overtalsituatie. ,,Een terechte uitslag”, erkende Van Slooten, die de hoop op de titel nog niet opgeeft. ,,Dat doe ik niet eerder dan de laatste speelronden. Al is dit resultaat wel een een streepje door de rekening.”
Stiens pakte drie punten in Dokkum. De ploeg van trainer André Onclin moest op bezoek bij de Dokkumers voor een restant van 54 minuten bij een stand van 1-1. Ook hier was een blessure van de scheidsrechter de oorzaak van het staken van de wedstrijd. Na vijf minuten spelen scoorde Jorrit Bergsma de 1-2 en weer vier minuten later moesten de ploeg vijftien minuten naar de kleedkamer. ,,Een rare gewaarwording”, vond Onclin die onderbreking. ,,Lastig ook om een kwartier stil te moeten zitten.” Na de pauze wist Stiens weinig meer af te dwingen, maar de ploeg kwam zelf ook niet echt in gevaar. ,,Het was wel bikkelen hoor. Dokkum speelde wel opportunistisch, maar ze kregen geen kansen. Dat hebben we goed gedaan.”
Onclin hoopt dat zijn ploeg nog een plaatsje kan stijgen dit seizoen. ,,We kijken met onze neus omhoog. We verliezen weinig, geven weinig cadeau en zijn aardig stabiel. Wat dat betreft ben ik wel tevreden.”
Dokkum - Stiens 1-2 (1-2). restant 54 minuten. 13. Martijn Jongeling 1-0, 21. Gerlof Veltman 1-1, 41. Jorrit Bergsma 1-2.
Berlikum - VIOD 2-2 (2-2). 4. Bas van der Baan 1-0, 9. Pieter van den Bosch 1-1, 16. Van der Baan 2-1, 27. Van den Bosch 2-2. Rode kaart: 80. Gerlof Koopman (Berlikum).
RWF doet in de vierde klasse B nog volop mee in de strijd om de titel. De club uit Frieschepalen drukte WWS gisteren dieper in de degradatiezorgen middels een 2-0 overwinning. Door de zege is het gat met koploper Zwaagwesteinde geslonken tot één punt. ,,We blijven in de race. En dat moet ook. We zijn niet voor niets zo ver gekomen”, zei RWF-trainer Klaas Zandberg. De zege was nauwelijks verdiend. ,,WWS was niets minder. Ik was blij dat ik de topscorer van de competitie in mijn ploeg heb.” Erik-Jan van Wijk scoorde beide doelpunten.
VVT speelde zich middels een 1-0 zege tegen Birdaard zo goed als veilig. Het was voor de ploeg van Bauke de Bruin alweer de vierde overwinning op rij. ,,We speelden vaak gelijk en verloren niet eens zo vaak. Maar de laatste tijd pakken we punten tegen de concurrentie. Dat geeft vertrouwen”, verklaarde De Bruin de sterke serie. Hij was opgelucht, want het zat dit seizoen behoorlijk tegen. ,,Wij kunnen nu weer rustig gaan slapen.”
RWF - WWS 2-0 (1-0). 26. Erik-Jan van Wijk 1-0, 86. Van Wijk 2-0.
VVT - Birdaard 1-0 (0-0). 70. Siebe Geert de Vries 1-0.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties