De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Economiewoensdag, 8 december 2010

Staking bij glasproducent AGC in Oosterwolde
Oosterwolde - Werknemers bij de vestiging van de glasfabriek AGC in Oosterwolde gaan overmorgen staken. Vakbondsleden hebben dit gistermiddag tijdens een actiebijeenkomst besloten, meldt Emiel Peper van CNV Vakmensen. Bedrijf en vakbonden kunnen het niet eens worden over een nieuwe cao. De oude cao was 1 mei verlopen. Volgens de bonden staat de geboden loonsverhoging niet in verhouding tot de flexibelere werktijden die het bedrijf wil doorvoeren.
Bij de vestiging in Oosterwolde werken ongeveer 75 mensen. Op de locatie in Tiel gaat het om 135 werknemers. Daar wordt het glas gemaakt. In Oosterwolde wordt het glas verwerkt.
Komende vrijdag voeren de bonden overleg met de directie in Tiel. Er zijn nu nog geen plannen om daar ook te staken. De bonden houden de mogelijkheid open om ook daar te staken wanneer directie en bonden het vrijdag niet eens worden.
AGC heeft een loonsverhoging voorgesteld van een half procent per deze maand en een half procent per 1 februari 2011. CNV Vakmensen koerst op een eenjarige cao, met een loonsverhoging van 2 procent per 1 mei 2010. De bonden willen de voorgestelde flexregeling van tafel.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties