De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Geloof & Kerkwoensdag, 8 december 2010

Vergunst: typering ‘duivels’ over HSV is ongeestelijk
Leeuwarden - Ds. Piet Vergunst, algemeen-secretaris van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland, wil dat de typering ‘duivels’ over de net verschenen Herziene Statenvertaling (HSV) door voorgangers teruggenomen wordt. Dat zegt hij in De Waarheidsvriend van deze week.
Ds. A. Kort van de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland wees de HSV vorige week totaal af. ,,Wij betreuren het ten zeerste dat men, onder het mom van dit authentieke geschrift, een bijbel invoert waarin afgedaan wordt aan het onvervalste Woord van God. Persoonlijk zie ik het als een list van de duivel. Toen het hem niet lukte een bepaald deel van het kerkelijke leven door die nieuwe, in het oog lopende, valse vertalingen te beďnvloeden, nam hij de Statenvertaling zelf ter hand”, verklaarde de predikant in het Reformatorisch Dagblad. Vergunst heeft imiddels gehoord dat ook vanaf andere kansels in Nederland het woord ‘duivels’ gebezigd is. ,,Bedroeven we zo de Heilige Geest niet?”
Vele gemeenteleden zijn door deze typeringen in verwarring gebracht, aldus de Bonds-secretaris. Het blad kopt dat de ‘Gereformeerde gezindte kraakt’. Het volledige artikel is te vinden op de site: www.gereformeerdebond.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties