De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportzaterdag, 30 oktober 2010

Leeuwarders winnen tegen Telstar weer eens
Cambuur sluit roerige week goed af

Leeuwarden - SC Cambuur heeft gisteren eindelijk weer eens drie punten mogen bijschrijven. Na een rumoerige week, met daarin het afscheid van trainer Stanley Menzo en de soap rondom de begeerde Henk de Jong, lieten de Leeuwarders tegen Telstar op het veld zien dat alle heisa niet verlammend had gewerkt.

Door Ernst Slagter.
Over de ontmoeting met Telstar was deze week maar weinig te doen. Het vertrek van Menzo naar Vitesse en het getouwtrek tussen Cambuur en Harkemase Boys om de gewenste opvolger De Jong, waren in willekeurige volgorde gespreksonderwerpen n en twee. Ondertussen poogde interim-trainer Alfons Arts de rust te bewaren. Hoewel dat een onmogelijke opgave was, wonnen de Leeuwarders gisteravond na vijf mislukte pogingen achtereen wel weer eens.

Cambuur Telstar 2-1

Gistermiddag ging Wim Sleijfer, voorzitter van Cambuurs Raad van Commissarissen, in conclaaf met Harkemase Boys-preses Pieter Spinder met de insteek De Jong al vanaf 1 januari in plaats van volgend seizoen naar Leeuwarden te halen. Waar Spinder woensdag nog zijn poot stijf hield door een tussentijdse overstap als onbespreekbaar te betitelen, liet Cambuurs algemeen directeur Alex Pama gisteren weten dat er volgende week gewoon verder wordt onderhandeld.
Dat de gebeurtenissen de selectie niet onberoerd hadden gelaten, bleek gisteren uit een openhartig interview met aanvoerder Rudy Jansen in deze krant. De moraal van zijn verhaal ging echter verder dan alleen de afgelopen dagen. Jansen toonde zich kritisch richting zijn medespelers, de sfeer binnen de selectie en het gedoe rondom Cambuur. Het lijdt geen twijfel dat die onrust met een overwinning op Telstar, die pas n overwinning behaalden, nog lang niet weggenomen is.
Maar er werd gewonnen, onder toeziend oog van De Jong. Mark de Vries en Lon Hese waren nog niet inzetbaar door hun hamstringblessures die ze vorige week bij Helmond Sport (2-0 verlies) opliepen. Daartegenover stond de terugkeer in de basiself van Sandor van der Heide. Vele ogen waren dan ook gericht op de Sneker, die in de eerste helft als vanouds met zeer fraaie steekballetjes strooide maar in de tweede helft ver terugviel.
Tot zon vijf minuten voor rust viel er vervolgens weinig te beleven, maar na een fraaie pegel van diezelfde Giasy (redding Meul) zette de thuisploeg een sterke eindsprint van de eerste helft in. Het was Serhat Ko die Van der Heide met een prachtige steekpass voor Telstar-doelman Cor Varkevisser zette, maar de paal stond een bekroning op de terugkeer van de spelmaker nog in de weg.
Amper een minuut later gaf hij de bal echter keurig in de loop van Nassir Maachi mee, die vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek raak schoot. Maar zo goed Cambuur de eerste helft afsloot, zo belabberd begonnen de Leeuwarders aan het tweede bedrijf. Na defensief falen kon Telstars Johan Plat op Meul af en legde hij prima af op Gyasi, die voor open doel het vizier wl op scherp had staan en de gelijkmaker aantekende.
Even daarna was het aan Meul te danken dat Cambuur niet meteen de 1-2 te verwerken kreeg, want de Belgische sluitpost reageerde attent op een knal van Raymond Fafiani. Cambuur herstelde zich vervolgens redelijk en kreeg ruim twintig minuten voor tijd d kans om opnieuw de leiding te nemen. Anthony Correia liet zich verleiden tot een overtreding op Nassir Maachi in het strafschopgebied en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Paul Beekmans schoot vanaf elf meter echter huizenhoog over.
Cambuur ging de slotfase echter wel met een man meer in en maakte een kwartier voor tijd alsnog het winnende doelpunt. Een voorzet van Randy Rustenberg kwam bij de volledig ongemoeid gelaten Ko terecht, die ondanks zijn geringe lengte simpel binnen kon koppen. Telstar kwam er in de resterende speeltijd niet meer aan te pas, terwijl Van der Heide de lat nog raakte. Daarmee kreeg zijn rentree geen doelpunt, maar wel een zege als bekroning. En dat was het belangrijkste.
SC Cambuur Telstar 2-1 (1-0). 42. Maachi 1-0, 49. Gyasi 1-1, 76. Ko 2-1. Scheidsrechter: P. Van Boekel. Toeschouwers: 6450. Rode kaart: 68. Correia (Telstar). Gele kaart: Van der Ree (Cambuur), Olenski (Telstar).
SC Cambuur: Meul; Van der Ree, Jansen, Van
Boxel, Rustenberg; Beekmans, Van der Heide, Guijt; Diaz, K, Maachi (80. Trk).
Telstar: Varkevisser; Correia, Olenski, Promes, Tesselaar; Korpershoek, Brands, Gyasi, De Vogel (69. Melvin Holwijn); Fafiani (73. Haddad), Plat (80. Kurbegouic).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties