De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Regiovrijdag, 16 april 2010

Goedkoop tanken verboden, om files te voorkomen
Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden verbiedt dat Tango morgen de brandstoffen in de aanbieding doet bij het tankstation aan de Tijnjedyk. Tango bestaat tien jaar en viert dat door 20 cent korting te geven op alle brandstoffen. ,,Als Tango dat doet, staat het hele centrum vast”, aldus een woordvoerder van de gemeente.
Op advies van de brandweer en de politie heeft burgemeester Crone besloten de actie van Tango te verbieden. ,,De verkeersdrukte in het gebied is op zaterdagmiddag altijd erg groot vanwege de grote winkelcentra aan de rand van de stad. De speciale actie van Tango zal de druk naar verwachting sterk vergroten, met als verwacht gevolg dat het gebied urenlang verstopt en ontwricht raakt. In dat geval kunnen hulpdiensten bij calamiteiten niet de zorg bieden die noodzakelijk is.”
Tango hield zaterdag 10 april ook een kortingsactie. Duizenden automobilisten kwamen af op het zelfbedieningsstations bij Albert Heijn XL, de voormalige Miro. Daardoor kwam het verkeer in de hele stad stil te staan. Tot op de Groningerstraatweg was er een file. Verkeersregelaars hadden veel moeite alles in goede banen te leiden. Ook andere plaatsen, zoals Bolsward, met dezelfde Tango-actie waren files.
Tango-woordvoerder Edwin van Walsum zegt het besluit van de gemeente te respecteren, al vindt hij het ,,jammer klanten te moeten teleurstellen”. Vooral omdat het tankstation een verkeersplan had opgesteld en regelaars had ingehuurd om het tankverkeer in goede banen te leiden. De regelaars worden nu naar de Groningerstraatweg gestuurd. Bij dat tankstation van Tango gaat de actie wel door.

Tango

Tango heeft 121 onbemande tankstations in Nederland. Ongeveer 5 procent van de Nederlanders haalt daar brandstof. In Fryslân heeft de keten naast de twee tankstations in Leeuwarden, vestigingen in Dokkum, Bolsward en Heerenveen (twee). Daarnaast wordt een tankstation geopend in Sneek.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties