De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Geloof & Kerkzaterdag, 27 maart 2010

PKN: vermogen voor hersteld-hervormden
Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) draagt kerkrentmeesterlijk en/of diaconaal vermogen over aan de kleine hersteld hervormde gemeenten in Soest, Nieuwaal en Voorburg. Met dat besluit ging de kleine synode van de PKN vandaag akkoord. De gemeenten krijgen een deel van het vermogen om als kerken verder te kunnen. Inclusief deze drie zijn er nu 59 definitieve voorzieningen getroffen ten behoeve van hersteld hervormde gemeenten. Er volgen er nog twee.
Met de voorzieningen doet de Protestantse Kerk recht aan de verhoudingen in de betreffende plaatsen waar na de kerkfusie van 2004 scheuringen plaatsvonden of omdat alle gemeenteleden overgingen naar de Hersteld Hervormde Kerk (HHK). Landelijk gingen zo’n 60.000 hervormden over naar de HHK.
Een Commissie van Bijzondere Zorg zorgt voor ondersteuning van gemeenten waar geen overeenstemming was over een opgaan in de Protestantse Kerk in Nederland. Er werd een regeling in het leven geroepen die ervoor moest zorgen dat zowel de PKN-gemeente als de hersteld-hervormden een eigen gemeenteleven konden opbouwen.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties