De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 februari

Sportmaandag, 4 januari 2010

Meisjes VIOD beste zaalvoetballers van Noord-Nederland
Franeker - Met groot machtsvertoon hebben de meisjes C-junioren van VIOD zaterdag de zaalvoetbaltitel van het KNVB district Noord, dat onder de noemer van het open Fries kampioenschap werd gespeeld, gewonnen. In de finale werd het team van VVAK uit Kerkenveld overtuigend met 4-0 verslagen. Maar liefst veertig teams uit de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe gaven zaterdag in sporthal De Trije in Franeker acte de presence.
De KNVB was voor het eerst in de historie genoodzaakt om dit traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi wegens de slechte weersomstandigheden te annuleren. Omdat de immens grote sporthal De Trije te Franeker daardoor vrijkwam, besloot voetbalvereniging VIOD uit Driezum, samen met twee sponsors, de organisatie op zich te nemen.
In de finale nam VIOD de leiding door een doelpunt van Judith van der Veen. Het ijs was definitief gebroken toen Hilde van der Meulen de stand naar 2-0 tilde. Janneke Postma stelde haar medespeelsters Elissa Halbesma en Baukje de Vries in staat om de 4-0 eindstand op het scorebord te brengen. Topscorer van het toernooi Lotte Donath wist in de finale het doel niet te vinden.
De top van het meisjesvoetbal in district Noord trof elkaar in de halve finales, met daarbij twee teams van VIOD. Drachtster Boys kon geen vuist maken tegen VIOD C1 en verloor met 3-0. Het dappere C2 van de organiserende vereniging, dat in de kwartfinales verrassend had afgerekend met Frisia C2, moest zich in de andere halve finale met 5-0 duidelijke cijfers gewonnen geven tegen VVAK.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties