De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportdonderdag, 24 december 2009

Wedstrijd verschoven naar zaterdag 16 januari
PSV ontstemd over uitstellen van bekerduel

Heerenveen - PSV heeft zeer ontstemd gereageerd op het afgelasten van het bekerduel tegen Heerenveen. De KNVB besloot gisterochtend na overleg met de gemeente, de brandweer én de clubs om de wedstrijd niet door te laten gaan. De sneeuw en de ijspegels op het dak van de Zuid-tribune leverde te veel gevaar op voor publiek en spelers.

Trainer Fred Rutten, die gisteren met zijn selectie al naar Fryslân was gereisd, kon de afgelasting maar moeilijk accepteren. ,,Ik vind het belachelijk dat de KNVB dinsdag geen beslissing heeft durven nemen over het wel of niet doorgaan van deze wedstrijd. De weersomstandigheden zijn onveranderd en dat was bekend, zo ook de situatie van het stadion. Wij hebben met de selectie voor de tweede keer voor niets af moeten reizen”, aldus Rutten, die zondag onverrichter zake terugkeerde uit Kerkrade nadat de competitiewedstrijd tegen Roda JC was afgelast vanwege de hevige sneeuwval.
Een woordvoerster van de KNVB beaamde dat het vervelend is voor PSV dat de wedstrijd is afgelast, maar kon zich niet vinden in de kritiek dat de bond ‘pas’ gisterochtend met een besluit kwam. ,,De deur stond nog op een kier, als de dooi had doorgezet had er gespeeld kunnen worden. Ik begrijp wel dat het irritant is voor PSV, maar als er een kans is op spelen moet je die niet op voorhand wegnemen.”
De brandweer probeerde de dagen voorafgaande aan de bekerwedstrijd de sneeuw te verwijderen maar slaagde daar niet in omdat niet het hele dak bereikt kon worden. Sneeuw en ijspegels zouden elk moment naar beneden kunnen komen. ,,Er is sprake van exceptionele omstandigheden. Het veld, de tribunes, de wegen en de parkeerterreinen zijn op orde, alleen de situatie van het dak is te gevaarlijk om de wedstrijd te laten spelen. Heel zonde, maar het is niet anders”, aldus de KNVB-woordvoerster.
Op de website van sc Heerenveen onderstreept directeur Yme Kuiper de woorden van de woordvoerster van de voetbalbond. ,,Dit moest wel, de veiligheid van publiek en spelers staat voorop. We hadden graag willen spelen, maar het was niet verantwoord. We hebben er alles aan gedaan en aan het veld ligt het niet. Maar als de sneeuw naar beneden komt ontstaat er een levensgevaarlijke situatie. Dat risico mag je niet nemen.” Kuiper spreekt van een uitzonderlijke situatie. ,,Ik kan me bijna niet heugen wanneer er voor het laatst een wedstrijd van Heerenveen is afgelast, maar het zijn ook extreme omstandigheden natuurlijk.”
Vanwege de extreme sneeuwval werd afgelopen zondag het duel in en tegen FC Groningen ook al afgelast. De afgelastingen zijn niet zonder consequenties. Omdat de KNVB inhaaldata heeft gepland in de periode van 16 tot en met 20 januari, wordt de winterstop voor sc Heerenveen met een week ingekort. ,,Daar zijn we uiteraard niet blij mee, maar de situatie is niet anders”, zo zegt Kuiper. Heerenveen speelt nu op zaterdagavond 16 januari (19.45 uur) de bekerwedstrijd tegen PSV, waarna het vier dagen later op woensdag 20 januari in de Euroborg (20.00 uur) voor de competitie aantreedt tegen FC Groningen.
In eerste instantie zou Heerenveen pas op zaterdagavond 23 januari met een thuiswedstrijd tegen Willem II de eerste (officiële) wedstrijd van het seizoen spelen. Omdat nu een week eerder al de bekerwedstrijd tegen PSV wordt gespeeld is het trainingskamp van Heerenveen in het Turkse Belek naar voren geschoven. De Friezen zouden van 9 tot en met 16 januari in Turkije vertoeven. Dat wordt nu van 6 tot en met 13 januari.
Door de afgelasting van Heerenveen - PSV werd de loting voor de volgende bekerronde - de kwartfinales - verschoven naar Enschede na afloop van de wedstrijd FC Twente - Helmond Sport. Die loting en de uitslagen van de bekerduels FC Groningen - NEC en Jong De Graafschap - NAC waren bij het ter perse gaan van de krant nog niet bekend.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties