De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Economiedonderdag, 24 december 2009

Boelens Glas maakt een doorstart na bankroet
Leeuwarden - Glasbedrijf Boelens Glas met vestigingen in Leeuwarden en Groningen maakt een doorstart. In de afgelopen maand ging het bedrijf failliet doordat in het afgelopen jaar de omzet fors daalde. Het bedrijf was niet bij machte om in dat tempo de kosten te verlagen door onder andere het schrappen van personeel. Bij het bedrijf werkten veertig mensen.
Door het niet verlengen van tijdelijke contracten kon het personeelsbestand in eerste instantie worden teruggebracht van veertig naar dertig mensen. De vestiging in Dronten werd gesloten en de overgebleven werknemers kwamen bij het personeelsbestand van Leeuwarden.
Ruim tweederde van het personeel was werkzaam op de vestiging in Leeuwarden. De anderen werkten via de locatie in Groningen. Twee jaar geleden nam het bedrijf branchegenoot Flevo Glashandel in Dronten nog over.
Volgens directeur Herman Hoekstra op Omrop Fryslân gaan er eerst zestien mensen mee in de nieuwe onderneming. Het bedrijf heeft voor volgend jaar een volle orderportefeuille met uitzicht op winst.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties