De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Geloof & Kerkdinsdag, 22 december 2009

PKN gaat niet mee in oproep tot boycot IsraŽl
Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland kiest ,,niet voor de weg van oproep tot boycot van IsraŽlĒ. Dat heeft scriba dr. Arjan Plaisier vanmiddag gezegd bij het in ontvangst nemen van het zogenoemde Kairos-document.
Een groep Palestijnse kerkleiders protesteert in dit document fel tegen de IsraŽlische bezetting van Palestijns gebied en roept kerken en de internationale gemeenschap onder meer op tot een boycot van IsraŽl. Diverse christelijke en joodse organisaties in ons land zijn hierover zeer verontwaardigd. Naast Plaisier namen onder anderen Joris Vercammen (aartsbisschop Oud-Katholieken) en de secretaris van de Nederlandse bisschoppenconferentie Gerard Kruis het document Uur van de waarheid in ontvangst.
Plaisier benadrukte in de Domkerk in Utrecht de ,,onopgeefbare verbondenheidĒ van de kerk met IsraŽl, maar stelde ook dat ,,liefde niet toedekt dat de bezetting van de Palestijnse gebieden volgens internationaal recht illegaal isĒ. ,,Wij beraden ons hoe we dit alles, juist op grond van onze verbondenheid met het joodse volk, indringend aan de orde kunnen stellen middels een brief aan de IsraŽlische overheid.Ē

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties