De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Geloof & Kerkwoensdag, 25 november 2009

Groeikerk Buitenpost stelt jeugdwerker aan
Buitenpost - De Christengemeente in Buitenpost stelt Theun van de Velde (30) aan als jongerenwerker. Hij is de tweede betaalde kracht naast voorganger Gerrit Lolkema, en neemt de coördinatie van het jeugdwerk voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar voor zijn rekening.
De Christengemeente Buitenpost is een jonge, groeiende evangelische gemeente, die zo’n zes jaar geleden ontstond. Van zo’n negentig leden groeide de gemeente uit tot de huidige ongeveer driehonderd. Daarnaast komen er wekelijks zo’n vijftig ŕ zestig gasten. Daarmee is het een van de snelst groeiende gemeenten van Fryslân.
In 2005 werd Gerrit Lolkema aangesteld als voorganger. Vanwege de groei gaat Lolkema zich vooral richten op volwassenen, op senioren en op het toerusten van leiders. ,,We vinden het belangrijk om ook met de groei de onderlinge zorg en pastoraat te waarborgen.” De bedoeling is dat Van de Velde nieuwe impulsen geeft aan het jeugdwerk. ,,Jongeren zijn een speciale doelgroep. We willen heel graag nog veel meer jongeren uit het dorp bereiken.”
Van de Velde studeert in deeltijd hbo-theologie aan de Evangelische Theologische Academie in Zwijndrecht en wordt om te beginnen aangesteld voor zestien uur per week.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties