De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurzaterdag, 3 oktober 2009

Gemeente vult tekorten poppodium Iduna aan
Drachten - De gemeente Smallingerland schiet poppodium Iduna in Drachten, dat al een aantal jaren kampt met tekorten, te hulp. Dat blijkt uit de besluitenlijst van het college van B en W die deze week is gepubliceerd. Over 2008 wordt een tekort van 11.200 euro aangevuld door de gemeente. Voor dit jaar staat de gemeente garant voor een maximum van twaalfduizend euro.
,,Hoeveel tekorten Iduna in het verleden precies heeft gehad, is mij niet helemaal bekend”, aldus zakelijk leider Bas Wattimena die sinds januari 2008 in dienst is bij Iduna. ,,Sinds 2005 is er in elk geval jaarlijks een tekort geweest.” Voorheen werd dat tekort aangevuld door Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS). Die ziet nu geen kans meer garant te staan.
Wattimena weet nog niet hoeveel Iduna dit jaar te kort zal komen. ,,De prognose tot nu toe ziet er beter uit dan vorig jaar. Een garantstelling van twaalfduizend euro zal dan ook zeker voldoende zijn.” De tekorten van Iduna zijn mede te wijten aan teruglopende bezoekersaantallen in 2007 en 2008. ,,We zijn daardoor gedwongen meer vraaggericht te gaan werken. Dat werkt. De bezoekersaantallen lopen dit jaar weer op.”
De gemeente Smallingerland bekijkt de situatie van Iduna opnieuw als de samenwerking tussen verschillende culturele instellingen inhoudelijk meer vorm krijgt.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties