De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Geloof & Kerkwoensdag, 20 mei 2009

Stichting Reformatorische Wijsbegeerte wil extra steun
Leeuwarden - De Stichting voor Reformatorische Wijsbegeerte heeft in een brief haar donateurs gevraagd om extra steun. Komt die er niet, dan moeten er enkele projecten voor dit jaar de ijskast in, aldus directeur Hillie van de Streek.
De Stichting heeft steeds minder inkomsten doordat het aantal giften en de hoogte ervan teruglopen. ,,We hebben, net als andere protestantse organisaties, te maken met een dalend ledental door vergrijzing en overlijden. Je moet dan een nieuwe groep aanspreken die ook commitment heeft met wat wij doen. Dat is niet zo gemakkelijk.”
Acties die vorig jaar werden gehouden rond een tweetal leerstoelen leverden te weinig op. Wil men de plannen voor dit jaar waarmaken, dan is er meer geld nodig. Anders komt de stichting uit op een tekort van 70.000 euro, aldus de brief.
,,Zo willen we graag het magnus opus van prof. dr. Herman Dooyeweerd, The New Critique of Theorethical Thought digitaliseren. Dat kost 7000 euro. Als dat geld er niet komt moeten we het gewoon uitstellen.” Ook de binnenkort vrij te komen leerstoel van prof.dr. G. Glas als bijzonder hoogleraar Reformatorische Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Leiden wil men opnieuw invullen.
De Stichting merkt ook de gevolgen van de economische crisis. ,,,Mensen zijn terughoudender in hun geefgedrag.” De in 1935 opgerichte Stichting voor Reformatorische Wijsbegeerte en het in Soest gevestigde Centrum behoren tot de meest toonaangevende organisaties ter wereld op het gebied van de christelijke filosofie.
De financiële cirisis wordt ook breder bij christelijke organisaties gevoeld. Vorige week maakte Stichting Open Doors uit Ermelo al bekend dat zij projecten moet uitstellen door de crisis.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

http://www.reformationalpublishingproject.com/rpp/paideia_books.asp

Kost geen geld en alle boeken zijn gedigitaliseerd

peter, Westknollendam - dinsdag, 5 januari 2010


Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties