De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2009

Prof. Ouweneel trekt 200 mensen naar Leeuwarden
Leeuwarden - Een kleine tweehonderd mensen kwamen dinsdagavond af op de eerste van vijf thema-avonden met prof. dr. Willem Ouweneel in Leeuwarden. Gisteravond ging de hoogleraar - ook onder meer columnist van het Friesch Dagblad - in op Johannes 13, waar Jezus de voeten van zijn discipelen wast voorafgaande aan het Laatste Avondmaal.
Die voetwassing staat symbool voor het bad van het Woord (dat Jezus vaker met water vergelijkt) en de Geest, aldus Ouweneel. De heilige Geest zou veertig dagen later pas uitgestort worden, vandaar dat Jezus tegen Petrus zegt dat deze het ,,later ten volle zal begrijpen”.
Ouweneel kondigde aan dat hij binnenkort naar India reist, waar hij tweemaal zal spreken op een voorgangersconferentie met duizend bezoekers.
Ouweneel gaf gisteravond nadrukkelijk aan alleen vragen over het thema van de avond te beantwoorden, daarmee een eventuele discussie over schepping en/of evolutie uit de weg gaand. De tweede avond, over Johannes 14, is op 3 maart, ook dan in het gebouw Perspectief aan de Bleeklaan. De vijf avonden worden georganiseerd door Vrije Baptistengemeente De Wijngaard in Leeuwarden.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties