De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportmaandag, 15 december 2008

Laks Aris gaat bij Leiden wederom kopje onder
Leiden - Aris Friesland heeft zaterdagavond voor de tweede keer op rij het hoofd moeten buigen. De Leeuwarder basketballers waren in en tegen Leiden aanvallend onmachtig, waardoor de ploeg van coach Pete Miller na de nederlaag in Nijmegen opnieuw met lege handen achterbleef. Miller hamerde er nog maar eens op dat zijn ploeg constanter moet zijn. ,,Het is frustrerend dat we het vaak net niet over de streep kunnen trekken.”

Leiden - Aris Friesland 79-66

De doelstelling van Aris om uit de laatste zes wedstrijden voor het nieuwe kalenderjaar vier keer het volle pond te pakken, is dus mislukt. In de eerste vier duels van die reeks werd namelijk slechts één keer gewonnen, thuis tegen West Brabant Giants. Desalniettemin willen de Friezen de resterende twee thuiswedstrijden - Den Bosch en Zwolle - uiteraard goed afsluiten.
Donderdag wacht Den Bosch, waarmee Aris sinds dit seizoen een samenwerkingsverband mee heeft, als eerste in het Kalverdijkje. ,,Het is goed dat we eerst tegen Den Bosch spelen”, denkt Miller te weten. ,,Daar hebben we niets tegen te verliezen, al wonnen wij dáár nog op prachtige wijze. Maar wij blijven gewoon de underdog, hoor. Het zou wel prachtig zijn als we die wedstrijd winnen, want het zou wel eens een belangrijke opsteker voor mijn ploeg kunnen zijn.”
Het zelfvertrouwen lijdt onder de slechte schotpercentages van zaterdag. Topschutter Matt Bauscher maakte weliswaar 26 punten, maar had daar vrijwel net zoveel pogingen voor nodig (25). Tristan Blackwood maakte het helemaal bont met nul uit negen. ,,Blackwood is een goede speler, maar het ontbreekt hem soms aan zelfvertrouwen. Hij heeft tijd nodig. Op de beslissende momenten blokkeert hij te vaak”, constateerde Miller.
Beslissende momenten waren er in Leiden echter geen moment. Aris liep constant achter de feiten aan, bleef wel redelijk in de buurt maar vergat telkens door te zetten. ,,Toch heb ik een beter gevoel over deze wedstrijden dan die in Nijmegen”, stelde Miller. ,,Daar heb ik geen moment het gevoel gehad dat we konden winnen, terwijl ik deze keer goede hoop had. We kwamen af en toe dichtbij, maar vergooiden onze kansen dan weer.”
De Amerikaanse coach kon geen remedie vinden op de 2.17 lange Johan Kuijper, die in zijn eentje 16 rebounds noteerde. Daar was het Leeuwarder luchtgeschut van Kevin Steenberge, Keith Spencer en Patrick Frimpong niet tegen bestand. Bovendien werd Jayme Miller node gemist. De Amerikaan kreeg toestemming om kortstondig naar zijn vaderland te vertrekken, nadat zijn oma was overleden. Dat had tot gevolg dat Miller meer dan hem lief was van de jonge bank gebruik diende te maken.
Wisselvalliger
Miller: ,,En dan schrik je wel even als je ziet wat Leiden op de bank heeft zitten. Daar hebben ze ervaren spelers die er meteen staan. Bij onze jonge spelers is dat altijd maar de vraag. Als je jong bent, presteer je nu eenmaal wisselvalliger.” De oefenmeester vond het defensief evenwel aardig staan. ,,Daar moeten we op voortbouwen. Dit was een nieuwe harde les, maar uiteindelijk hopen we er sterker uit te komen.”
ZZ Leiden - Aris Friesland 79-66 (21-14, 11-12, 22-18, 25-22). Cijfers Aris. Topscorers: Matt Bauscher 26, Rein van der Kamp 17. Rebounds: Keith Spencer 10, Rein van der Kamp 9. Assists: Tristan Blackwood 4.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties