De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Geloof & Kerkmaandag, 6 oktober 2008

Nieuwe Messiaanse gemeente in Drachten
Drachten - De Zevendedags Baptistengemeente Rehoboth uit Leeuwarden start een nieuwe Messiaanse gemeente in Drachten. De samenkomsten worden iedere eerste sjabbat (zaterdag) van de maand gehouden. De eerste samenkomst is op 8 november om 10.30 uur in de Kapelkerk aan de Berglaan.
Dat heeft voorganger Gerard Wijtsma van de Leeuwarder gemeente bekendgemaakt.

Website

De Messiaanse gemeente krijgt de naam ‘Mayaan Yeshua’, wat ‘bron van Jesjoea (Jezus)’ betekent. De Messiaanse gemeente wil ‘een plek zijn waar joden en niet joden God kunnen ontmoeten’. Half oktober gaat de website www.mayaan.nl online.
De gemeentestichting komt voor uit de Leeuwarder gemeente die al oude papieren heeft. Deze ontstond begin vorige eeuw op initiatief van Jan de Jong (1871-1947). Als gereformeerde gelovige liet hij zich met zijn vrouw dopen door onderdompeling. Op 5 augustus 1906 richten hij met anderen de zondagvierende ‘Gemeente van Gedoopte Christenen’ op. In 1918 ging de voltallige gemeente over op het vieren van de sabbat.
De gemeente komt iedere zaterdag samen in het gebouw van Volle Evangelie Gemeente Perspectief aan de Bleeklaan. Er zijn twee voorgangers: Jaap Heeringa en Gerard Wijtsma. Laatstgenoemde is ook docent voor zogenaamde Kesjercursussen in Noord-Nederland.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties