De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiodinsdag, 9 september 2008

Scriptieprijs student voor lesboek SamuŽl
Leeuwarden - Lianne Friso, pabostudent aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden, heeft de landelijke Stimuleringsprijs Christelijk Onderwijs gewonnen met het ontwerp van een lesboek over het bijbelboek SamuŽl. Friso is vierdejaars student aan de opleiding tot leraar in het christelijk basisonderwijs. Vorig jaar ging de prijs ook naar een studente van Stenden, dat toen nog CHN heette.
De prijs, die bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 750 euro, wordt ieder jaar uitgereikt door de Besturenraad, de brancheorganisatie voor het christelijk onderwijs. In het kader van de opdracht ĎHoe vertel jij het Bijbelverhaal aan leerlingen in het basisonderwijs?í ontwierp Friso een lesboek over het bijbelboek SamuŽl. Hiervoor heeft ze themaís uit het dagelijks leven gebruikt. Met de methode wil ze kinderen gevoelig maken voor symbolen en metaforen in de bijbel. Het lesmateriaal is bedoeld voor godsdienstlessen.
Pabostudente Dieuwke Wolters uit Westergeest was vorig jaar de winnaar van de landelijke prijs. Zij maakte een vertaling van het bijbelboek Openbaring voor kinderen. Daarbij bedacht ze een lessenserie voor het vak godsdienst in het basisonderwijs. Ze vond het onterecht dat dit bijbelboek in kinderbijbels meestal achterwege wordt gelaten.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties