De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportdinsdag, 9 september 2008

Flyers krijgt meer tijd van de ijshockeybond
Heerenveen - Flyers heeft enige lucht gekregen in de moeizame zoektocht naar een hoofdsponsor. De Nederlandse ijshockeybond heeft de inschrijvingsdatum voor de eredivisie met enkele dagen opgeschort. Die liep officieel gisteren af. Behalve Flyers heeft ook nieuwkomer Utrecht nog niet een hoofdsponsor gevonden. Beide clubs hebben tot vrijdag om nieuwe suikeroom aan zich te binden.
Volgens Flyers-voorzitter Danny Micola is er rond de 70.000 euro nodig om een eredivisiewaardig team op de been te brengen. De vice-Nederlands kampioen van de laatste vier jaar verkeert niet in financiële problemen. De club kan met een minimaal budget een verzwakte ploeg op het ijs zetten, maar voelt er weinig voor om voor spek en bonen mee te draaien. Een sponsor die ervoor kon zorgen dat Flyers toch met drie imports aan het nieuwe seizoen kon beginnen, kwam niet over de brug. Micola hoopt dat er de komende dagen nog wel een succes geboekt kan worden. Volgens de voorzitter is het twee voor twaalf. ,,Het is nu of misschien wel nooit meer.”
Medio augustus werd duidelijk dat Flyers er niet in slaagde een hoofdsponsor te vinden. De afgelopen drie seizoenen was Vadeko de grootste geldschieter. Met dat bedrijf waren er vorig seizoen problemen rondom de betaling. Daarop brak de club met de hoofdsponsor. ArtIce, leverancier van kunststof-ijsvloeren leek daarop het stokje over te nemen van Vadeko. Dat ging niet door. Ondertussen stelde de nieuwe coach Chris Eimers wel een nieuwe selectie samen. Maar de nieuwe buitenlandse spelers die naar Heerenveen zouden komen, moesten afgezegd worden.
Voor de al gecontracteerde Nederlandse spelers is het vooralsnog afwachten. Hans Kroon is blij dat de bond Flyers nog even de tijd geeft. De aanvoerder van Flyers hoopt dat er de komende dagen nog een hoofdsponsor gevonden wordt. ,,Er wordt hard aan gewerkt, heb ik begrepen.” De Nederlandse spelers blijven zich wel voorbereiden op een nieuw seizoen. ,,We trainen gewoon door en zijn er klaar voor. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar en daar zullen wij verschillend op reageren. We wachten af”, geeft Kroon aan.
Flyers gaf vorige week te kennen dat een samenwerking met voetbalclub Cambuur Leeuwarden de Heerenveners wellicht uit de brand zou kunnen helpen. De eerste divisionist wil de merknaam in de regio verder versterken. Een sportieve samenwerking tussen de rivalen Leeuwarden en Heerenveen deed de politiek opschrikken. De gemeente Heerenveen schoot het plan bij monde van wethouder Buwalda direct af, maar bood wel aan te helpen met het zoeken naar nieuwe geldschieters. Tot dusver zonder veel succes.
De supporters van Flyers zitten intussen niet stil. Er zijn acties opgestart om geld in te zamelen voor de club. Die lopen via het door de supportersvereniging opgerichte en beheerde Theo Koperdraad Fonds. Dit Fonds is opgericht met als doel ‘het verlenen van financiële en materiële steun aan organisaties en groepen die als doel hebben het ijshockey binnen de gemeente Heerenveen te bevorderen dan wel de continuïteit daarvan te waarborgen’. Een van de acties is de verkoop van een seizoenskaart-pakket.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties