De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiodonderdag, 14 augustus 2008

Afgewaaide takkenzorgen voor hinder
Leeuwarden - De harde zuidwesterwind van gisteren heeft voor overlast en schade gezorgd in Fryslân. In Leeuwarden moest de brandweer meerdere keren uitrukken, onder meer naar sportpark Kalverdijkje en de Victoriestraat. Daar dreigde een tak van een boom tussen twee flats naar beneden te komen.
De N31 tussen Goutum en industrieterrein West is ’s avonds afgesloten geweest omdat de brandweer een tak, die boven de weg hing, moest verwijderen. Door de harde wind moest dat met een zaag op een stok gebeuren, voor de hoogwerker waaide het te hard om helemaal omhoog te gaan.
Ook op andere plaatsen in de provincie moest de brandweer in actie komen. In Bolsward werd het verkeer gehinderd op de Professor Dr Titus Brandsmalaan, hier was een grote tak van een boom afgeknapt die op en over de weg hing.
In Joure raakte een auto licht beschadigd omdat een boom op de Keeringen het begaf en omwaaide. Op de Aukebaes moest de brandweer daarna assistentie verlenen omdat er een grote tak op de weg lag.
De wind bereikte gisteren op sommige plaatsen aan de kust snelheden tot 92 kilometer per uur, wat geldt als stormachtig.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties