De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurdonderdag, 14 augustus 2008

15.000 euro voor Fries theaterstuk ‘Turf’
Leeuwarden - Acht Friese voorstellingen krijgen in totaal 69.000 euro subsidie van de provincie Fryslân uit de pot Podiumkunsten. Het grootste deel gaat naar de voorstelling Turf van de stichting Breinroer in Mantgum. Deze stichting maakt een Friestalig toneelstuk over de reünie van een voetbalelftal dat gespeeld zal worden in vijftien tot twintig voetbalkantines in de provincie. Voor dit initiatief krijgt Breinroer 15.000 euro.
Zangeres Nynke Laverman krijgt 10.000 euro voor haar nieuwe voorstelling Nomade, geďnspireerd op het nomadenbestaan in Mongolië. Net als in haar eerdere muziekvoorstellingen (Sielesâlt en De Maisfrou) combineert zij Friese poëzie met wereldmuziek. Vorige zomer leefde Laverman een maand lang bij een nomadenfamilie op de steppe. Nomade wordt gespeeld in een grote tent.
De locatievoorstelling Leeuwarden Bovenal van BUOG krijgt eveneens 10.000 euro. Het gaat om een theatrale wandeling in de Leeuwarder wijk Oldegalileën. Daarnaast is 10.000 euro beschikbaar gesteld voor Stichting De Opkeamer, Stichting Theater met Poppen (Cartouche) en Circus de Kleine Wereld. Het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog krijgt 3000 euro voor het project van de jonge Nederlandse componist Fant de Kanter. Hij schrijft een compositie voor een kwintet. Stichting Kunst en Wetenschap tot slot, krijgt 1000 euro voor twee concertavonden met werk van Dirk Dekker.
Voor de tweede helft van 2008 stelt de provincie 61.000 euro beschikbaar. Aanvragen hiervoor moeten voor 1 september binnen zijn.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties