De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Economiedonderdag, 14 augustus 2008

Centrum Heerenveen is failliet verklaard
Heerenveen – Steiger- en ladderfabriek Centrum in Heerenveen is failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Het bedrijf verkeerde al enkele weken in zwaar weer. Eigenaar Peet Peters had de faillissementsaanvraag zelf ingediend, nadat eerder vakbond CNV een dergelijk verzoek had gedaan. Curator Wouter Cnossen van Dommerholt Advocaten in Heerenveen is als bewindvoerder aangesteld.
Volgens CNV-bestuurder Marieke den Hollander krijgen de twintig medewerkers begin volgende week tijdens een bijeenkomst te horen hoe de ontslagprocedure er uit komt te zien. Vier medewerkers hebben nog recht op achterstallig loon. Het bedrag is opgelopen tot 65.000 euro. ,,De kans dat dit uit de failliete boedel betaald zal worden is vrij gering”, denkt zij. In eerder stadium werd er al beslag gelegd op het bedrijf door huisbankier Van Lanschot. ,,De schuld is opgelopen tot 1,2 miljoen euro.”
Curator Cnossen is momenteel druk bezig om de financiële positie van het failliete bedrijf in kaart te brengen. ,,Alle perikelen van de afgelopen tijd zijn goed gedocumenteerd. Mijn verwachting is dat het onderzoek snel afgerond kan worden en er duidelijkheid komt voor de werknemers”, aldus Den Hollander. Het CWI en UWV zullen ook bij de bijeenkomst aanwezig zijn. De CNV-bestuurder denkt dat het personeel snel weer ander werk zal vinden in Fryslân.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties