De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportdinsdag, 22 juli 2008

Sollied niet in de war van uitglijder bij Eindhoven
Blamage voor Heerenveen

Eindhoven - Na twee weken voorbereiding gaat het serieuze werk voor sc Heerenveen deze week pas echt beginnen. De oriënterende fase zit erop voor Trond Sollied en zijn gevolg, en werd in Eindhoven afgesloten met een blamerende 4-0 nederlaag. Met dank aan doelman Brian Vandenbussche, die vlak voor rust geheel onnodig een rode kaart opliep.

BERT KALTEREN
Het was al de derde keer (Ajax in play-offs en NEC in februari dit jaar) in ruim een jaar tijd dat de 26-jarige Belgische sluitpost in Friese dienst een rode prent voorgetoverd kreeg. Na het penaltysyndroom van twee seizoenen geleden, lijkt Vandenbussche buiten zijn strafschopgebied ook een gevaar voor eigen defensie. Hij stortte zich aan de rechterkant van het veld onbesuisd op Eindhoven-aanvaller Fabio Caracciolo, terwijl verdediger Michael Dingsdag nog gemakkelijk had kunnen ingrijpen.
De doelverdediger, die samen met Michel Breuer de hele wedstrijd zou spelen, torpedeerde in de 35ste minuut de spits van Eindhoven en raakte hem vol op het bovenbeen. ,,Ik hoop dat het zonder gevolgen blijft.’’ Elftalmanager Joop Heida hielp hem wat dat betreft na afloop van het duel snel uit de droom. ,,Bij een directe rode kaart in een oefenduel, volgt een schorsing voor de eerstvolgende competitiewedstrijd.’’
Dus kan Rob van Dijk zich gaan opmaken voor de seizoensouverture in Volendam, over een kleine zes weken. Of misschien wel een andere sluitpost, want in het geruchtencircuit zingt al enige dagen de naam van Tim Krul (Newcastle United) rond. ,,Er komen nog nieuwe spelers bij, maar daar kan ik verder nog niets over zeggen’’, aldus Sollied. De Noor deed ook niet dramatisch over het verloop in Eindhoven en de oorwassing door de nummer negentien van de eerste divisie van vorig seizoen.
,,Het is een trainingswedstrijd en het resultaat speelt geen rol. Dit kan je ook in de competitie gebeuren. Je moet kijken naar de oorzaken.’’ Na een blunder van invaller doelman Egil Etemadi, koud in het veld, scoorde Tim Nelemans in de rebound 1-0 en na rust buitte de 99-jarige thuisclub die overtalsituatie nog drie keer uit. ,,Ik heb na twee weken een goed beeld en voor mij is het heel duidelijk. Wat dat is, zal later wel blijken’’, hield Sollied zich nog op de vlakte.
Vanaf deze week zal hij gaan werken met een selectie van achttien spelers en overmorgen in het oefenduel tegen Borussia Mönchengladbach zal er al meer duidelijk worden. ,,Dan gaan we werken met een vaste ploeg, die op een achttal posities vast staat. Maar met die spelers zullen we links en rechts ook nog wat gaan schuiven om ze op andere posities te proberen. Daarvoor hebben we dan nog zes weken de tijd.’’
Die periode zal ook zeker aangewend moeten worden om de honger naar het doel te kweken. Tegen Eindhoven kregen de Friezen welgeteld één kansje, maar die werd naast geschoten door Sander Houtkoop na een assist van Radoslaw Matusiak. Doelman Jurgen Hendriks hoefde maar één keer gestrekt naar de hoek bij een vrije trap van Smárason.
,,We hebben scorend vermogen, maar waren ongelukkig in de afwerking. Maar als je de kansen niet krijgt, dan scoor je ook niet’’, zei Sollied. ,,Het was jammer dat een aantal spelers vanwege blessures of ziekte niet inzetbaar was.’’ Vlak na het duel kreeg teammanager Heida via een telefoontje uit betrouwbare bron te horen dat Paulo Henrique met zijn vriendin was gesignaleerd in een bootje. De Braziliaan was dus ongeoorloofd afwezig en dat zal nog wel een staartje krijgen.
FC Eindhoven - sc Heerenveen 4-0 (1-0). 39. Nelemans 1-0, 60. Caracciolo 2-0, 70. Azubonteng 3-0, 86. Koc 4-0. Scheidsrechter: E. Janssen. Rode kaart: Vandenbussche (Heerenveen). Gele kaarten: Van Brakel (Eindhoven), Dingsdag en Johnson (Heerenveen).

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties