De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiodinsdag, 22 juli 2008

Smallingerland moet meer topsport krijgen
Drachten - Er moeten jaarlijks minstens tien topsportevenementen naar Smallingerland komen. Om dit streven te halen, mobiliseert Sportbedrijf Smallingerland het lokale bedrijfsleven.
Met het Sportcentrum Drachten heeft de gemeente in potentie een geschikte locatie voor topwedstrijden voor zaalsporten. Het Sportbedrijf vindt echter dat de mogelijkheden van die sporthal aan de Splitting in Drachten lang niet optimaal benut worden. ,,Die hal wordt nu voornamelijk gebruikt door scholen en verenigingen”, aldus Minne Dolstra van het Sportbedrijf. ,,Dat moet vooral ook zo blijven, maar in de weekeinden zouden er meer topwedstrijden kunnen plaatsvinden.”
Dolstra verwijst naar de Nederlandse kampioenschappen judo en acrogym, die recentelijk in Drachten werden gehouden. Ook de halve finale van het EK rugby voor dames werd - in de open lucht - in Drachten gespeeld. Dolstra zou meer interlands naar Smallingerland willen halen, bijvoorbeeld volleybal-interlands. ,,Het gaat er om dat de landelijke bonden een geschikte locatie voor hun wedstrijden of toernooien zoeken, plus een plaatselijk comité dat de organisatie deels financiert.”
Het streven om topsportwedstrijden naar Smallingerland te halen gaat niet ten koste van de inspanningen van het Sportbedrijf voor de amateursport.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties