De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportdinsdag, 22 juli 2008

Vrouwen Heerenveen willen zich revancheren
Heerenveen - De vrouwen van sc Heerenveen zijn zaterdag op sportpark Skoatterwâld begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De jongste telg van de Heerenveenfamilie maakt zich op voor het tweede jaar in de eredivisie, nadat de ploeg van trainer Harry Sinkgraven de eerste editie afsloot met een zesde en laatste plaats en praktisch alle negatieve records brak.
Alle begin is moeilijk en dat geldt ook voor het vrouwenteam van Heerenveen, dat zich dit seizoen wil revancheren. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat het dit seizoen anders gaat lopen’’, zegt Simone Hof, manager vrouwenvoetbal bij Heerenveen. Met name op het vlak van scorend vermogen deed de Friese club, die afgelopen seizoen slechts twee wedstrijden won en twaalf keer scoorde in twintig duels, goede zaken.
Heerenveen versterkte zich met de internationals Nangila van Eyck (ADO Den Haag), Marije Brummel en Sylvia Smit (beide FC Twente). De aanvalsters Van Eyck en Smit waren afgelopen seizoen bij hun club goed voor vijftien treffers. Tegenover de komst van het drietal staat het vertrek van vijf speelsters. ,,Maar we zijn nog bezig met een tweetal buitenlandse speelsters en met een van hen zijn we al heel ver. Dat geeft het team toch wat extra’s’’, aldus Hof.
Daarom is de manager vrouwenvoetbal ook zo blij dat de Belgische doelvrouw Gave van Poucke is gebleven. ,,Bij het nationale team kreeg ze te horen dat ze beter was geworden. Bovendien zou ze naar een club in België gaan, die een aantal speelsters zag vertrekken naar Willem II, dus ze ging er per saldo op achteruit.’’
De technische staf bestaat naast Sinkgraven uit keepertrainster Marleen Wissink en Henk Heising, die Sinkgraven drie keer in de week op het veld zal assisteren. Sinkgraven begon zaterdag - nadat het vetgehalte van de dames was gemeten - de training met 23 speelsters, waaronder een zevental stagiaires. ,,Die mogen tot 31 augustus proberen een plaatsje te verwerven bij de groep’’, vertelt Hof. De samenwerking met Oranje Nassau is dit seizoen ook geoptimaliseerd. Het elftal van Arnold van der Kooy (ex-Blauw Wit’34) is verjongd en is meer een talententeam geworden.
Op vrijdag heeft er een gecombineerde training plaats tussen de wisselspeelsters van Heerenveen, die donderdag niet in actie komen, en de selectie van ON. ,,Van der Kooy vindt het heel leuk om samen te werken met een BVO. En zo hebben we de situatie dat de speelsters wekelijks de prikkel van competitie’’, vindt de 33-jarige Simone Hof, die zelf bij ON heeft gespeeld.
De voorbereiding voor de vrouwen van Heerenveen duurt vier weken, omdat er in verband met de interland van het nationale team tegen Zwitserland (op 31 augustus) al op 21 augustus wordt afgetrapt. ,,Dat was de wens van bondscoach Vera Pauw’’, zegt Hof. In de voorbereiding speelt de ploeg onder andere tegen Hannover 96 uit de tweede Bundesliga en een sterk bezet toernooi van AVC in Sexbierum.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties