De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Geloof & Kerkdinsdag, 22 juli 2008

Doopsgezinden waarschuwen tegen oplichting
Leeuwarden - De Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS) waarschuwt doopsgezinde gemeenten voor een echtpaar dat verdacht wordt van oplichting. De echtelieden doen zich voor als leden van een doopsgezinde gemeente en proberen met smoezen geld te krijgen van mensen waar ze aanbellen.
Henk Stenvers, algemeen secretaris/directeur van de ADS, heeft de oplichtingspraktijken deze week gemeld in het blad Doopsgezind.nl om mensen te waarschuwen. ,,Bij een zuster en broeder die als contactpersoon van een doopsgezinde gemeente vermeld staan in een informatiefolder van de burgerlijke gemeente stond onlangs een echtpaar op de stoep. Hun verhaal is: ze zijn met vakantie en zij heeft haar portemonnee thuis laten liggen. Hun dochter, die later komt, zal de beurs meenemen. Het echtpaar, dat zogenaamd aangesloten bij een andere doopsgezinde gemeente, houdt een heel verhaal waarin ze op een uiterst geraffineerde manier vertrouwen wekken. Dan komt de vraag: of ze een euro of zeventig mogen lenen, dan brengen ze dat als dochter er is weer terug. Het echtpaar vertrekt met honderd euro en het geld wordt nooit teruggebracht.”
Het is volgens Stenvers de laatste tijd op verschillende plaatsen met steeds een andere smoes gebeurd. Inmiddels zijn de secretarissen van alle doopsgezinde gemeenten in Nederland ingelicht over de praktijken van de oplichters. De ADS vraagt mensen die ook slachtoffer zijn geworden aangifte te doen bij de politie en het te melden bij het ADS-kantoor.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties