De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Cultuurdonderdag, 8 mei 2008

Koninklijke onderscheiding voor Rineke Smilde
Groningen - Rineke Smilde, lector Life Long Learning voor Musici aan de Hanzehogeschool in Groningen, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat heeft een woordvoerster van de hogeschool laten weten. Smilde kreeg de versierselen gisteravond opgespeld door burgemeester Boumans van de gemeente Haren tijdens een avondconcert in het Prins Claus Conservatorium.
Rineke Smilde (Leeuwarden, 1955) is sinds 1994 verbonden aan de Hanzehogeschool. Ze was eerst directeur van de afdeling Klassieke Muziek van het Prins Claus Conservatorium, later algemeen directeur en sinds 2004 is ze lector. Ze kreeg de koninklijke onderscheiding op voordracht van de Hanzehogeschool voor haar uitzonderlijke verdiensten voor het conservatorium.
,,Toen zij aantrad was de situatie daar zorgelijk, zowel wat kwaliteit als studentenaantallen betreft”, aldus een persbericht. Smilde heeft van het conservatorium ,,een hoogwaardig instituut” gemaakt ,,dat grote aantrekkingskracht heeft op jonge musici, nationaal en internationaal.” Verder wist ze vele topdocenten aan het conservatorium te verbinden en heeft ze gezorgd voor een nauwe samenwerking met het Koninklijk Conservatorium Den Haag. ,,Tegelijkertijd heeft zij buitengewoon veel oog gehad voor het belang van muziek in de maatschappij en de speciale rol die het conservatorium hierin vervult.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties