De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportmaandag, 17 december 2007

Ingecalculeerd verlies in Den Bosch voor Aris
Den Bosch - Aris Friesland heeft gistermiddag een kansloze nederlaag geleden bij EiffelTowers Den Bosch. Na drie overwinningen op rij waren de Leeuwarder basketballers twee maten te klein voor de gedeelde koploper in de eredivisie. De nederlaag was ingecalculeerd.

EiffelTowers - Aris 111-62

Na afloop was de positieve stemming dan ook niet omgeslagen in een depressie, zoals dat eerder dit seizoen nog wel gebeurde. ,,Dit soort wedstrijden kun je alleen winnen met een mirakel. Hier moeten wij de punten ook niet halen. Dat moest in de duels hiervoor. Gelukkig is het toen wél gebeurd”, zei Schurer.
Na één kwart was het duel feitelijk beslist toen de Bosschenaren al zestien punten waren uitgelopen (29-13). Coach Tony Vandenbosch greep de kansloze missie dan ook aan om jongeling Pe Martins zijn eerste minuten in het Aris-shirt te gunnen. De twintigjarige shooting guard kwam vijf minuten in actie en maakte een defensieve rebound.
EiffelTowers liep elk kwart een stukje verder uit, terwijl Aris de schade beperkt probeerde te houden. Schurer: ,,We hebben naar eer en geweten gespeeld en we hoeven ons dan ook nergens voor te schamen.” De Leeuwarders zaten opnieuw niet breed in het spelersmateriaal. Roy Booker, Stephan de Jager en Rein van der Kamp misten het treffen door uiteenlopende blessures, terwijl Sjoerd Langevoort op het laatste moment ziek afhaakte. Daarbij liep de Tsjech Ctirad Klimanek al vroeg in het derde kwart tegen zijn vijfde fout aan.
Donderdag wacht Rotterdam Challengers in de kwartfinale van de beker. ,,Vorig jaar stonden we nog in de halve finale”, graaft Schurer terug. ,,We gaan ervoor om die opnieuw te bereiken.”
EiffelTowers Den Bosch - Aris Friesland 111-62 (29-13, 21-16, 38-17, 23-16). Cijfers Aris: Jesse Kimbrough 20, Dillion Sneed 20, Merlijn van der Meulen 10. Rebounds: Sneed: 16. Assists: Kimbrough 8. Turnovers: 16.
.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties